Одна з найпопулярніших співачок повертається до України через 1,5 року евакуації

Ірина Білик виступає проти війни та підтримує Батьківщину
фото з відкритих джерел

Ірина Білик виступить на великому концерті пам'яті Скрябіна

Суперзірка української естради, співачка та композиторка, Народна артистка Ірина Білик уперше за час повномасштабної війни виступить на концерті в Україні. Виступ артистки заплановано на фестивалі «Шампанські очі» 17 серпня у день народження Кузьми (Андрія Кузьменка, гурт «Скрябін»). Концерт відбудеться у Львові на !FESTrepublic.

Фестиваль об’єднає на одній сцені усіх найвідоміших українських зірок. Хедлайнерами концерту, окрім Ірини Білик, будуть Олександр Пономарьов, Тарас Тополя, Михайло Хома, Pianoбой, Арсен Мірзоян та інші популярні виконавці. Вони заспівають найкращі пісні Скрябіна.

З Іриною Білик Кузьму пов’язувала особливо міцна дружба. На початку 2000-х вони записали спільну пісню «Мовчати». Цей трек увійшов у збірку ТОП-100 золотих хітів Незалежної України, укладеного «Главкомом» до 30-річчя Незалежності нашої держави.

«Нас об'єднувала не лише музика, а й просте людське спілкування. Якось мені подзвонив Андрій і сказав, що є класна пісня, в якій він чує мій голос. Запропонував записати дует. Коли я почула «Мовчати», у мене не було ніяких сумнівів. Я відразу ж погодилася», – пригадувала артистка.

Як відомо, через війну Білик була змушена виїхати разом із молодшим сином Табрізом за кордон. Маєток зірки, який розташований у Бучанському районі на Київщині, постраждав у перші ж дні війни. Співачка із сином тікала з рідного дому, до якого незабаром заселилися російські окупанти.

Артистка зізналася, що перший день війни став для неї справжнім жахом. Тоді вона не мала сил ні на що, просто схопила валізи, заготовлені для гастролей, і разом із сином та подругою поїхала до знайомих у бік західної України. Перший місяць виявився настільки важким, що в зірки зник голос, і вона не знала, що буде далі. Сенс життя та втіху артистка знаходила у маленькому синові. 

Ірина Білик з молодшим сином Табрізом
Ірина Білик з молодшим сином Табрізом
фото: instagram / bilyk_iryna

Повертатися в Україну Білик не поспішала. «Поки йдуть бомбардування, я не хочу їхати додому. Мені таким жахом здався перший день, і я боюся знову тікати! Дочекаюся закінчення війни, адже в мене маленька дитина, і я хочу, щоб вона жила», – поділилася співачка.

Ірина Білик 1,5 року перебувала за кордоном. За цей час її виступи відбулися у США, Іспанії, Чехії та Ізраїлі. Також зірку помітили й у Монако. Проте свого постійного місцеперебування після вторгнення Росію в Україну артистка не афішує. За деякими даними, співачка зробила вибір на користь Іспанії.

Білик неодноразово висловлювалася у підтримку України. Крім того, співачка записала нові пісні українською мовою. Також вона виступає з благодійними концертами. Наприклад, у Маямі, США, вона покликала на сцену Людмилу Поривай – маму співачки Наташі Корольової, родом з України, яка є дружиною путініста та українофоба Сергія Глушка (Тарзана). Артистка звернулася до Поривай зі словами: «Ваш зять виявився гі*ном...».

Білик, яка раніше дружила з російськими діячами культури, обірвала всі зв'язки з шоубізом країни-агресорки. Також артистка засудила колишнього чоловіка Аслана Ахмадова за концерт у Москві під час убивств українців.

До слова, Ірина Білик була заміжня п'ять разів, і зараз дуже радіє, що деякі її колишні проявили себе як справжні патріоти. «Добре, що в мене було багато чоловіків. Мій коханий Дімочка Дікусар зараз у ЗСУ. Я йому пишу, але іноді немає зв'язку. Іноді він відповідає, а іноді, напевно, дуже складна ситуація, не можна писати. Я дуже пишаюся, що танцюрист, переможець багатьох конкурсів міжнародних, взяв зброю в руки й захищає всіх нас, і мене з моїми дітьми у тому числі, – сказала співачка. – З Дімою Коляденком ми майже щодня на зв'язку. Він виявився великим патріотом, записав пісні «Жити» і «Заплакана весна». Я пишаюся всіма, хто є патріотом, хто показує енергію перемоги».

Раніше повідомлялося, що колеги Ірини Білик викрили її місце перебування під час війни.

Як відомо, українським артистам заборонили в'їзд до Росії до 2072 року, але до списку не внесли Ірину Білик, хоч та й виступила з осудом дій Кремля та закликала російських колег не мовчати про війну.

Нагадаємо, Народна артистка Ірина Білик у перші дні війни дуже різко розкритикувала Росію та російських артистів, які не виступили проти війни. Співачка також записала вірш, де назвала російських солдатів «скотиною».

Зауважимо, Ірина Білик зі сльозами на очах розповіла про листування з Кіркоровим.

До слова, хіти, які Ірина Білик виконувала у 90-х, третє десятиліття звучать в ефірі українського ТБ та радіо. Серед них легендарні «Ти мій» і «Так просто». Пісні лунали навіть у російськомовному Криму, де на той час узагалі не було українських музики – Маша Єфросиніна назвала співачку, яка українізувала Крим.

Читайте також: Викрадення Ірини Білик

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: