Маша Єфросиніна назвала співачку, яка українізувала Крим

Хіти, які Ірина Білик виконувала у 90-х, третє десятиліття звучать в ефірі українського ТБ та радіо. Серед них легендарні «Ти мій», «Так просто»
фото з відкритих джерел

Останній випуск шоу «Дорослі дівчата» був присвячений буремним 90-м

Телеведуча Маша Єфросиніна та співачка Оля Полякова останній випуск свого шоу  «Дорослі дівчата» присвятили епосі 90-х та її символам. Ведучі аналізували, що було популярне в ті часи. Заодно Маша Єфросиніна, яка сама родом з Криму, пригадала артистку, яка українізувала у ті часи російськомовний Крим.

Маша пригадала, що в Керчі зовсім не було української музики. І раптом вона, на той момент підліток, на одному з телеканалів побачила виступ Ірини Білик.

 «І я бачу на екрані жінку з рудим волоссям, яка співає «Вона мені сьогодні подзвонила» («Ти мій» –  «Главком»).  Я жодного слова не розуміла, але в мене щелепа відвалилася», – згадує свої враження Маша Єфросиніна, яка на той момент була повністю російськомовною.

Телеведуча додала, що ніде не могла знайти цю пісню на касетах, вона просто записала слова на слух, вивчила їх, ходила і просто наспівувала її.

«Коли я вже переїхала до Києва і почала дивитися «Територію А» наприкінці 90-х, то Ірина Білик була шаленою зіркою», – сказала Маша.

А співачка Оля Полякова підтвердила, що у Вінниці, де вона виросла, слухала Ірину Білик «до дірок».

Нагадаємо, що «Територія А» – це перший телевізійний український хіт-парад. Його називають прототипом усіх талант-шоу, які є на українському телебаченні. «Територія А» зробила відомими Юрка Юрченка, Скрябіна, гурт «Фантом 2», «Аква Віта» та інші.

Додамо, що сьогодні, 30 червня, гурт «ТІК» презентував новий альбом «18+». Гурт заінтригував українців, адже одна із пісень записана із українською мадонною поп-музики Іриною Білик. Також колеги по сцені розкрили таємницю співачки: вона під час війни засвітилася в Іспанії. До речі, в цій країні співачка любила відпочивати в мирні часи.

Читайте також: Топ-100 золотих хітів незалежної України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: