Пономарьов святкує ювілей: цікаві факти до 50-річчя співака

колаж: Главком

Пономарьов став першим представником України на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення» 

Сьогодні, 9 серпня, святкує День народження улюбленець українок, талановитий співак та Народний артист України Олександр Пономарьов. Цьогоріч у нього ювілей – 50-річчя.

Пономарьов випустив дев'ять альбомів і тридцять кліпів на свої пісні
Пономарьов випустив дев'ять альбомів і тридцять кліпів на свої пісні
фото з відкритих джерел

Олександр Пономарьов народився у Хмельницькому. Вокальні здібності було не приховати, проте регулярно і систематично навчати сина музики у батьків не виходило. Тому більше часу він віддавав спорту: спочатку була вільна боротьба, а потім…бокс. Аби не він – ми й досі не знали б такого співака, як Олександр Пономарьов.

Саме спортивна травма закрила йому шлях до чемпіонських вершин, і поставила перед вибором: навчатись далі у педагогічному, медичному або музичному училищі. Олександр обрав останнє, по закінченні навчання здобув фах диригента хору, а згодом з легкістю склав вступні іспити до Львівської консерваторії.

Пономарьов є автором багатьох популярних пісень
Пономарьов є автором багатьох популярних пісень
фото з відкритих джерел

Тож ще з дитинства музика була захопленням Олександра Пономарьова. Хлопець грав на гітарі, тому що фортепіано у нього з'явилося тільки у восьмому класі – тоді юнак вирішив вступити в Хмельницьке музичне училище, а потім у Львівську консерваторію.

Вперше виступив на великій сцені фестивалю «Червона Рута» в Донецьку, здобувши там перемогу.

Олександр Пономарьов став першим представником України на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення». У 2003 році він виступив з піснею Hasta la vista і зайняв 14-е місце.

Попри пісні про велике кохання, артист двічі розлучений. Протягом 10 років він жив у цивільному шлюбі з донькою відомого українського композитора Миколи Мозгового Оленою. Проте шлюб розпався через невірність: дружина вокаліста Олена Мозгова зраджувала чоловіка. Згодом співак одружився зі студенткою Вікторією Мартинюк. Пара була разом з 2006 року. Але декілька років тому оголосила про розлучення.

Пономарьов виховує доньку Євгенію та сина Олександра. Також він із Мозговою виховував доньку продюсерки Зою, з якою досі підтримує теплі стосунки.

Пономарьов із дітьми
Пономарьов із дітьми
фото з відкритих джерел

Артист зізнавався – пише такі пісні, які відповідають його душевному стану. Так, коли в його житті були зради дружини, розлучення і сварки, лірика була відповідною.

Пономарьов святкує ювілей: цікаві факти до 50-річчя співака фото 1

До слова, співак захоплюється байкерством. Зокрема, музикант подолав на мотоциклі 2000 км по дорозі в Ніццу. А ще – щороку вирушає в подорож на яхті. «Дуже подобається мені свобода мотоцикла, свобода вітрильного спорту», – підкреслював Пономарьов.

Нагадаємо, Олександр Пономарьов розповів про причини своїх розлучень.

Зауважимо, пісні Пономарьова увійшли у збірку ТОП-100 золотих хітів Незалежної України та головних хітів 2021 року, укладених «Главкомом».

Читайте також: Пономарьов розповів, чому відмовився працювати в Росії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: