Німецький співак Себастьян Крумбігель не прийняв премію Миру через Україну

Німецький співак і фронтмен гурту Die Prinzen Себастьян Крумбігель
фото з відкритих джерел

Співак сказав, що диктатори та їх участь у конфліктах є найбільшою загрозою для демократії, миру та примирення

Німецький співак і фронтмен гурту Die Prinzen Себастьян Крумбігель відмовився від премії Миру «Левове серце» за 2023 рік, яку йому присудила організація Human Projects. Про це він повідомив у Twitter.

«Після довгих роздумів я вирішив не приймати нагороду, оскільки я не згоден з думкою деяких учасників щодо війни в Україні та її причин», – йдеться в повідомленні.

На початку березня організація Human Projects оголосила, що нагородить Крумбігеля, прихильника сильної демократії та різноманітності, який проти всіх авторитарних тенденцій.

Співак сказав, що диктатори та їх участь у конфліктах є найбільшою загрозою для демократії, миру та примирення. 

Окрім нього, скандальну журналістку та письменницю Габріеле Кроне-Шмальц також відзначили за «внесок у мир і примирення на європейському континенті». Її часто критикували за її позицію щодо війни в Україні та звинувачували в тому, що вона «захисниця злочинного режиму Путіна».  

Хоча Крумбігель не називав нічиїх імен, однак ймовірно, що саме номінування Кроне-Шмальц змусило співака відмовитись від нагороди.

«Я довго вагався, тому що я насправді переконаний, що ми повинні говорити один з одним, коли ми маємо різні думки. Але особливо під час війни ви повинні чітко позиціонувати себе і не залишати сумнівів щодо того, з якого боку барикад ви знаходитесь», – прокоментував він своє рішення Німецькому агентству преси.

Себастьян Крумбігель сказав, що переконаний у тому, що Путін, безсумнівно, є агресором.

Читайте також: Кароль обиратиме лауреатів найпрестижнішої премії світу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: