Помер нью-йоркський поп- і джазовий співак Тоні Беннетт

Беннетт отримав 19 нагород «Ґреммі», а також нагороду за життєві досягнення у 2001 році
фото з відкритих джерел

У 2020 році стало відомо, що у співака діагностували хворобу Альцгеймера

У віці 96 років помер нью-йоркський поп- і джазовий співак Тоні Беннетт. Це підтвердив його публіцист, повідомляє видання The Guardian.

Тоні Беннетт
Тоні Беннетт
фото: Gai Terrell/Redferns

Ще у 2020 році оголосили, що у співака діагностували хворобу Альцгеймера. Він тоді написав у Twitter: «Життя – це дар, навіть з хворобою Альцгеймера».

З'ясувалося, що, попри порушення когнітивних функцій, він все ще був здатний співати весь свій репертуар.

Тоні Беннетт (справжнє ім'я – Ентоні Домінік Бенедетто) народився в 1926 році в сім'ї італійських іммігрантів. Музикант виріс у бідній родині у Квінсі, штат Нью-Йорк. У підлітковому віці він став співаючим офіціантом, заробляючи гроші для сім'ї, перш ніж вступити на навчання до нью-йоркської Школи промислового мистецтва.

Його першим успішним хітом стала Because of You (1951), гранично повільна любовна балада з фільму 1940 року. Вона потрапила на перше місце чарту Billboard та залишалася там протягом 10 тижнів.

Беннетт був, мабуть, найбільш відомий завдяки своїй фірмовій пісні 1962 року I Left My Heart in San Francisco, а також завдяки приголомшливому кар'єрному злету у 80-х і 90-х роках, який забезпечив йому стійку популярність до глибокої старості.

Беннетт отримав 19 нагород «Ґреммі», а також нагороду за життєві досягнення у 2001 році, і продав понад 50 мільйонів записів по всьому світу.

Співак довів свою актуальність у 2014 році, співпрацюючи з Леді Гагою над альбомом Cheek to Cheek, в якому пара взялася за виконання низки джазових стандартів.

Тоні Беннетт та Леді Гага
Тоні Беннетт та Леді Гага
фото: Kevin Mazur

Цей альбом став платівкою №1 у США і зробив Беннета найстарішим із нині живих виконавців, який посів перше місце в чарті – рекорд, який він вже утримував завдяки альбому 2011 року Duets II.

Нагадаємо, американський реп-виконавець, 34-річний Ракім Ательстон Майєрс, відоміший як Asap Rocky, відзначився незрозумілим знімком підвіски у вигляді літери Z, викладеної танками. На коханого співачки Ріанни посипався хейт.

До слова, продюсер і ведучий Ігор Кондратюк зізнався, що думає про зникнення співака Олега Винника.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: