Jerry Heil та alyona alyona вирушили на Євробачення до Швеції

Alyona Alyona та Jerry Heil вирушили на Євробачення-2024 у Швецію
фото: МКІП

Представниць від України проводжали на Центральному залізничному вокзалі Києва

25 квітня співачки Jerry Heil та alyona alyona вирушили до шведського Мальме, де відбудеться пісенний конкурс Євробачення-2024. Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

«Сьогодні ми всі говоримо про перемогу. Вона потрібна нам на всіх фронтах, зокрема й на Євробаченні. Нехай удача й велика підтримка людей в Україні будуть разом з вами. Відчувайте її кожної хвилини, кожного дня», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв під час пресконференції. 

Ростислав Карандєєв побажав успіху українським представницям на пісенному конкрусі
Ростислав Карандєєв побажав успіху українським представницям на пісенному конкрусі
фото: Ростислав Карандєєв/Facebook

Представниць від України проводжали під оплески на Центральному залізничному вокзалі Києва. Співачки поспілкувалися з медіа та подякували за підтримку.

«Величезне дякую за те, що ви тут сьогодні. За те, що приділяєте увагу, підтримуєте представниць від України на Євробаченні. Це місія для всіх нас. Ми відчуваємо за своїми спинами величезну кількість людей, український народ. І ми будемо там не самі. Ми це відчуваємо», – сказала Jerry Heil.

Jerry Heil подякувала за підтримку
Jerry Heil подякувала за підтримку
фото: МКІП

Обидві виконавиці були вдягнуті у білі футболки з підчепленими до них справжніми ключами.

«Для багатьох українців такі ключі – це єдине, що залишилося від їхнього дому. І вони тримають у кишенях ці свої фантомні будинки», – розповіла alyona alyona.

Співачки були вдягнуті у футболки з підчепленими до них ключами
Співачки були вдягнуті у футболки з підчепленими до них ключами
фото: МКІП

Як розповів Ростислав Карандєєв, на конкурс співачки поїдуть з символічним ключем від Великокостромської гімназії, яку зруйнувала російська ракета.

«Ключ знайшли під завалами та зберегли як символ щасливого майбутнього дітей. На платформі United24 вже відкрито збір на 10 мільйонів гривень на відбудову цієї гімназії», – зазначив він.

На конкурс учасниці поїдуть з ключем від Великокостромської гімназії, яку зруйнувала російська ракета
На конкурс учасниці поїдуть з ключем від Великокостромської гімназії, яку зруйнувала російська ракета
фото: МКІП

Зазначимо, 68-й пісенний конкурс Євробачення відбудеться в місті Мальме на півдні Швеції. Відкриття пісенного конкурсу відбудеться 7 травня, цього дня виступатимуть учасники першого півфіналу, зокрема й представниці від України з піснею Teresa & Maria. Другий півфінал запланований на 9 травня, а фінал на 11 травня.

Нагадаємо, за результатами традиційного жеребкування для визначення черги виступів всіх учасників Євробачення-2024, представники від України alyona alyona та Jerry Heil змагатимуться за перемогу у першому піфвіналі під номером п'ять.

До слова, alyona alyona & Jerry Heil виступатимуть з треком Teresa & Maria. В Україні до пісні склалося різне ставлення. Деяким слухачам вона до вподоби, а інші – взагалі не сприймають. Причиною є те, що мати Тереза була неоднозначною особою в історії. У композиції йдеться про силу українських жінок під час війни та про виклики, з якими доводиться зіштовхуватися. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: