Дослідники назвали секрети довголіття

Для того, аби жити довше, варто уникати сидячого способу життя, займатися громадською діяльністю та менше піддаватися стресу

Залишатися здоровими й кмітливими є метою більшості людей у похилому ​​віці. Існує окрема група, яка відома як SuperAgers. До неї входять особи, чий вік перевищує 80 років, але їхній обсяг пам’яті такий, як у 50-літніх. Як пише huffpost, відповідний термін створили дослідники з Північно-Західного університету (США).

«Ми думаємо про SuperAgers... як про людей, яким виповнилося 85 років, тобто вони перевищують типову або середню тривалість життя для своєї когорти. Для нас SuperAger – це не просто довгожитель. Це також людина, яка зберегла досить високий рівень фізичного, когнітивного, психологічного та соціального добробуту», – пояснила доцентка Месуламського центру когнітивної неврології та хвороби Альцгеймера в Медичній школі Фейнберга Тамар Гефен.

Є деякі позитивні звички, які можна запозичити у довгожителів, щоб зміцнити свої когнітивні та фізичні навички навіть у похилому віці. По-перше, регулярно рухайтесь.

«Багато досліджень показують, що щоденні рухи тіла пов’язані як з довголіттям, так і зі здоровим старінням. Однак я не вживаю слово «вправа», тому що я думаю, що ми всі маємо конотацію зі вправами, які схожі на відвідування тренажерного залу, біг чи щось подібне. Але це можуть бути просто такі види діяльності, як садівництво, рукоділля, робота по дому», – зазначила професорка геронтології в Університеті Південної Каліфорнії Дженніфер Ейлшир. За її словами, навіть прогулянки вважаються рухом.

Основним пунктом для SuperAgers є уникнення сидячого способу життя, адже вони дуже фізично активні й були такими все життя. Також вони займаються громадською діяльністю – регулярно спілкуються з друзями чи родиною, волонтерять чи проводять час на роботі з колегами. SuperAgers роблять усе, щоб зменшити контрольований стрес

Когнітивна стимуляція також важлива для здорового старіння, і є багато способів, якими ви можете випробувати свій розум у віці. Головне, щоб це стимулювало вас розумово. «Ви ніколи не буваєте надто старі, щоб вивчати нову мову, навчитися нового – володіти інструментом або робити щось, що викликає у вас когнітивний чи розумовий виклик», – сказала науковиця Тамар Гефен. Також треба завжди знаходити час для того, що вам подобається. 

Нагадаємо, 106-річна бабуся розкрила секрети довголіття. Жінка радить всім людям жити повноцінним життям. Сама ж довгожителька продовжує грати у боулінг та намагається якомога більше посміхатися.

Раніше 102-річна австралійка розповіла про свій секрет довголіття. За її словами, однією з причин, за якими їй вдалося прожити таке довге життя, є позитивний настрій.

Додамо, що відмова від ультраоброблених «нездорових» продуктів або зведення їхнього споживання до мінімуму дозволить дожити до 100 років.

Зауважимо, дожити до 100 років під силу кожному: знайдено ідеальний сніданок довгожителів. Журналіст провів 20 років у вивченні продуктів, які їдять довгожителі.

Як відомо, вчені знайшли простий та приємний спосіб продовжити тривалість життя.

До слова, нині старіння називають хворобою, яку можна вилікувати за допомогою способу життя – секрет довголіття від генетика з Гарварду. У 92 роки німець вперше стрибнув із парашутом, а у 100 років регулярно займається спортом та водить авто.

Зазначимо, 100-річний ветеран Люфтваффе розкрив таємницю довголіття.

Читайте також: Які види спорту найбільше продовжують життя: дослідження вчених (інфографіка)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: