Чотири способи самостійно знизити ризик розвитку деменції – поради лікаря

Швидка ходьба особливо важлива для здоров’я мозку
фото з відкритих джерел

Надмірна вага підвищує ризик розвитку деменції

Американський професор психіатрії Гері Смол перерахував чотири способи знизити ризик розвитку деменції. Причому всі ці методи не вимагають спеціальної підготовки, тому будь-яка людина може використовувати їх самостійно, передає novosti.info.

Фізична активність

Швидка ходьба особливо важлива для здоров’я мозку. Всього 20 хвилин в день таких тренувань вивільняють білки, які стимулюють роботу клітин органів. Крім того, активність виробляє ендорфіни, які позитивно впливають на настрій.

Здорове харчування

Надмірна вага підвищує ризик розвитку деменції. Люди, які сідають на дієту, помічають, що їх пам'ять покращується через два тижні. Ви повинні враховувати, що вживання омега-3 жирних кислот допомагає зменшити запалення, пов'язане з руйнуванням мозку, і що фрукт бореться з окислювальними процесами, які викликають знос клітин.

Уникати стресів

Він небезпечний тим, що збільшує вироблення гормонів, на зразок кортизолу. Це шкодить серцю, шлунку та мозку.

Тренувати органи

Наприклад, розмова на емоційні теми захищає нейрони, а 10-хвилинна розмова на складні теми покращує пам’ять.

Нагадаємо, що вчені давно вивчають зв'язок кави з різними патологіями нервової системи: у новому дослідженні зіставили кількість випитої кави з ймовірністю зменшення об'єму мозку, ризиком розвитку інсульту та деменції: Інсульт та деменція: як кава впливає на мозок (дослідження).

Читайте також: Деменція у 19 років: лікарі діагностували унікальний випадок

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: