Як дожити до 100 років: дієтологи назвали тип продуктів, які не їдять довгожителі

Шкідливі продукти дуже смачні і їх важко їсти в помірних кількостях
фото з відкритих джерел

Вживання деяких продуктів значно підвищує ризик смертності

Відмова від ультраоброблених «нездорових» продуктів або зведення їхнього споживання до мінімуму дозволить дожити до 100 років. Про це заявила докторка медичних наук та експертка з довголіття Дженніфер Шейнман, пише Рarade.

«У раціоні необхідно обмежити ультраоброблені «нездорові» продукти, особливо продукти з високоочищеним зерном і наповнені доданими підсолоджувачами. Ці продукти мають дуже низьку харчову цінність, і дуже смачні, тому їх важко їсти в помірних кількостях», – зазначила експертка.

Йдеться про такі продукти:

  • солодощі, в тому числі цукерки;
  • газовані напої;
  • чипси.

Шейнман  додала, що такі продукти не можуть бути в раціоні людини, яка хоче прожити довге життя. Американська лікарка-дієтолог Керрі Хокінс зазначила, що ультраоброблених продуктах зазвичай багато насичених жирів, солі, добавок, зокрема, консервантів, підсолоджувачів, барвників і штучних ароматизаторів.

Хокінс повідомила, що, згідно з даними спостережень, вживання чотирьох порцій на день ультраоброблених продуктів пов'язано зі збільшенням ризику всіх причин смертності на 62% в порівнянні зі споживанням менш ніж двох порцій.

Раніше 102-річна австралійка Джанет Гіббс розповіла про свій секрет довголіття. За її словами, однією з причин, за якими їй вдалося прожити таке довге життя, є позитивний настрій.

Нагадаємо, науковці довели, що друзі й регулярне спілкування з ними є запорукою довготривалого життя. Дослідники виявили, що для людей віком понад 80 років щоденне спілкування більш ніж удвічі знижує ризик смерті.

Читайте також: Науковці назвали продукт, який зменшує ризик серцевих хвороб

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: