106-річна бабуся розкрила секрети довголіття: усього чотири простих поради

Довгожителька продовжує грати у боулінг та намагається якомога більше посміхатися
фото: boltonclarke.com.au

Жінка радить всім людям жити повноцінним життям

106-річна мешканка Австралії Кеті Макрей дала чотири поради, як прожити довге насичене і щасливе життя, пише Business Insider.

Жінка заявила, що не вважає, що взагалі існує якийсь особливий секрет, який пояснює її довголіття. У першу чергу вона радить людям завжди жити повним життям, як сама це робила і продовжує робити.

«Моя порада людям – жити повноцінним життям, посміхатися і просто насолоджуватися всім, що трапляється на вашому шляху», – зазначила довгожителька.

Кеті Макрей розповіла про чотири фактори способу життя, які, на її думку, дозволили їй дожити досягти 106-річного віку:

  • садівництво все життя. Жінка продовжувала займатися садівництвом протягом усього свого життя, починаючи з 12-річного віку;
  • гра у боулінг. Макрей не просто регулярно грає, а й бере участь у змаганнях з боулінгу;
  • працювати і залишатися зайнятим. Після виходу на пенсію довгожителька продовжувала організовувати різні шоу для пенсіонерів, паради манекенів та походи до театру;
  • продовжувати посміхатися.

Довгожителька народилася неподалік Лондона у 1917 році, коли ще вирувала Перша світова війна, і почала працювати секретарем після того, як покинула школу у 15 років. Разом із чоловіком Макрей поїхала за своїм сином, який переїхав до Австралії у 1965 році, де живе по теперішній час.

Нагадаємо, науковці довели, що друзі й регулярне спілкування з ними є запорукою довготривалого життя. Дослідники виявили, що для людей віком понад 80 років щоденне спілкування більш ніж удвічі знижує ризик смерті.

Читайте також: Чотири звички, які гарантують довголіття: 102-річна жінка розкрила секрет

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: