Дожити до 100 років під силу кожному: знайдено ідеальний сніданок довгожителів

Найздоровіший сніданок у світі знайдено у Коста-Ріці
фото з відкритих джерел

Журналіст провів 20 років у вивченні продуктів, які їдять довгожителі

Ден Бюттнер, журналіст і продюсер, дослідник довголіття та науковий співробітник National Geographic розповів, з чого складається найздоровіший сніданок у світі, пише cnbc.

«Я провів 20 років, вивчаючи продукти, які їдять 100-річні люди... У затишному куточку Нікойї (Коста-Ріка) я, можливо, знайшов найздоровіший сніданок у світі», – зазначив він.

За словами Бюттнера, місцеві жителі прокидаються щодня о 04:00, після чого розпалюють дрова у глиняних печах та змішують кукурудзяне тісто з деревною золою. Жінки відщипують шматочки тіста розміром з м'яч для гольфу та розкладують на гарячих глиняних тарілках, де вони перетворюються на ідеальні коржики.

Інші жителі змішують квасолю з цибулею, червоним перцем та місцевими травами. Квасолю повільно варять близько години до повної готовності, а потім змішують із рисом.

Зазначається, що кукурудзяні коржі є відмінним джерелом цільнозернових складних вуглеводів з низьким глікемічним індексом. Деревна зола руйнує клітинні стінки кукурудзи, роблячи доступним ніацин (вітамін групи В, який відіграє роль у сигналізації клітин та відновленні ДНК) і вивільняє амінокислоти, щоб організм міг їх засвоїти.

Чорна квасоля містить ті ж пігментні антоціани (антиоксиданти), що і чорниця. Вони очищають товсту кишку, знижують кров'яний тиск і регулюють інсулін, а також багаті на фолати (калій і вітаміни групи B). А комбінація квасолі і рису створює цільний білок, тобто дає організму всі необхідні амінокислоти.

Нагадаємо, науковці довели, що друзі й регулярне спілкування з ними є запорукою довготривалого життя. Дослідники виявили, що для людей віком понад 80 років щоденне спілкування більш ніж удвічі знижує ризик смерті.

Читайте також: Чотири звички, які гарантують довголіття: 102-річна жінка розкрила секрет

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: