Сердючка, Тіна Кароль, Jamala та Go_A: хто з українців виступить на грандфіналі Євробачення

Українські артисти запалюють у Європі
колаж: glavcom.ua

Крім гурту Tvorchi, на сцену Євробачення вийдуть ще п'ять учасників від України минулих років

У фіналі пісенного конкурсу Євробачення-2023, яке відбудеться 13 травня в Ліверпулі виступлять українські зірки, вже відомі фанатам шоу. Серед них: переможці минулорічного конкурсу Kalush Orchestra, гурт Go_A, співачка і переможниця шоу 2016 року Jamala, виконавці Тіна Кароль та Вірка Сердючка.

Оскільки Україна перемогла в 2022 році, Євробачення-2023 буде багатим саме на елементи української культури.

Грандфінал цьогорічного пісенного конкурсу відкриють переможці Євробачення-2022 Kalush Orchestra з символічним виступом під назвою «Голоси нового покоління». Під час Параду прапорів 26-ти країн-фіналістів цьогорічного шоу на сцену вийдуть українські зірки Євробачення: Jamala, Verka Serduchka, Тіна Кароль та гурт Go_A. Вони виступлять перед 160 мільйонною аудиторією конкурсу з усього світу. Артисти виконають свої конкурсні пісні в новому аранжуванні у поєднанні з класичними британськими хітами. Переможниця Євробачення-2004 Руслана приєднається до фіналу цьогорічного пісенного конкурсу у спеціальному попередньо записаному виступі, знятому в самому серці Києва.

Учасники колективу Tvorchi – Андрій Гуцуляк та Джеффрі Кенні – представлятимуть Україну на «Євробаченні-2023» з англомовною піснею Heart of Steel, яку написали під впливом війни. За словами музикантів, їх надихнула незламність захисників «Азовсталі» навесні 2022 року.

Після другого півфіналу «Євробачення-2023» відбулося жеребкування, яке визначило порядок виступів учасників у фіналі. У завершальному етапі конкурсу свої номери покажуть представники 26 країн, серед них й Україна. Порядковий номер Tvorchi визначили ще у березні під час зустрічі у Ліверпулі глав української та британської делегацій.

Відкриє грандфінал представник Австрії – дует Teya & Salena. Україна виступатиме під номером 19. Завершальним стане виступ Mae Muller – конкурсантки з Британії – країни, яка цьогоріч приймає конкурс від імені України.

Українські зірки стануть не єдиними, хто виступить у гранд-фіналі. Так, після завершення виступів усіх 26-ти фіналістів, на сцену вийде британський співак Сем Райдер, який посів на Євробаченні 2022 у Турині друге місце.

Завершальним інтервальним актом Євробачення 2023 стане перфоманс під назвою The Liverpool Songbook (Ліверпульська збірка пісень). Організатори зберуть на одній сцені шість зірок Євробачення минулих років, щоб відсвяткувати внесок міста у проведенні цьогорічного Пісенного конкурсу у світову попмузику. Це будуть переможці Євробачення у 2018 і 2019 роках ізраїльська співачка Netta і співак із Нідерландів Duncan Laurence, а також представник Італії на Євробаченні у 2019 та 2022 роках Mahmood, представниця Швеції 2022 року Корнелія Якобс, представник Ісландії у 2021 році Daði Freyr та представниця Великої Британії на Євробаченні 1993, ліверпульська співачка Sonia. Вони переспівають класичні ліверпульські хіти.

До слова, на першому та другому півфіналу конкурсу також виступали українські виконавці. Марія Яремчук запалила на Євробаченні з піснею свого тата після п’ятирічного мовчання, а Злата Дзюнька заспівала «Щедрик» Миколи Леонтовича. Реп-виконавець Otoy запалив на сцені разом зі співачкою Марією Яремчук та 14-річною представницею України на дитячому «Євробаченні-2022» Златою Дзюнькою.

Нагадаємо, що Tvorchi тріумфально з'явилися у другому півфіналі конкурсу Євробачення. Наші представники показали свій номер у другому півфіналі конкурсу. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Скріншот відео
Король Чарльз III і королева Камілла несподівано з'явилися на півфіналі Євробачення
У фінал Євробачення пройшли представники 10 країн
Півфінал Євробачення, заява Пентагону про збиття російського «Кинджала»: головне за ніч
названо переможців другого півфіналу на Євробаченні-2023
Півфінал Євробачення, ЗСУ почали «формувати» операції, вибухи у Запоріжжі: головне за ніч
 Україсньку символіку можна побачити у місті яке прийматиме Євробачення
У Ліверпулі до пісенного конкурсу «Євробачення» встановлено інсталяцію на честь України (фото)
Руслана: Вітання з туманного Альбіону! Що вам сказати, я в захваті!
Після скандалу співачка Руслана таки виступить на Євробаченні в Ліверпулі: подробиці
Данилко розповів, який сюрприз його чекав на Євробаченні: Були дуже здивовані
Данилко розповів, який сюрприз його чекав на Євробаченні: Були дуже здивовані
Кароль: Не бійся нічого раніше, ніж це станеться
Тіна Кароль заявила, що виникли проблеми з її виступом на Євробаченні: Доля кидає виклик
Скріншот відео
Оголошено 10 переможців другого півфіналу: відео виступів
Tvorchi тріумфально з'явилися у другому півфіналі конкурсу Євробачення
Tvorchi тріумфально з'явилися у другому півфіналі конкурсу Євробачення
Дата публікації новини: