Що відомо про репера Otoy, який запалив на сцені Євробачення

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Otoy – це псевдонім 23-річного львівʼянина Вʼячеслава Дрофи

В англійському Ліверпулі триває прямий етер другого півфіналу пісенного конкурсу Євробачення-2023. Реп-виконавець Otoy запалив на сцені разом зі співачкою Марією Яремчук та 14-річною представницею України на дитячому «Євробаченні-2022» Златою Дзюнькою. Перформанс, який представили музиканти, має назву «Музика поєднує покоління».

Напередодні виступу репер репер Otoy розповідав в телемарафоні, про що буде його пісня: «Це данина нашій українській культурі на якій росли наші батьки, на якій частково росли й ми. Це основа такого нашого найкрутішого українського поета. Думаю, що деталі дуже круто відкриються. Особливо, враховуюче те, як всі жартують, на кого я схожий з цими вусами».

Otoy – це псевдонім 24-річного львівʼянина Вʼячеслава Дрофи. Три роки тому його трек Chort про Арсена Авакова вмикали на протестах, а згодом Міністерство закордонних справ випустило кліп у рамках кампанії подяки іноземним партнерам, де читає реп Дрофа. А ще саме він спонукав Калушів на минулорічному Євробаченні згадати про захисників «Азовсталі» зі сцени «Євробачення-2022» – спершу написав гурту напряму, а коли не отримав відповіді, то запустив вірусний пост, що й переконало виконавців. Зараз Дрофа з людини, яка писала для російських виконавців, Слава перетворився на волонтера «Азову» й автора відвертого і точного альбому про війну «Околофронт».

У квітні він випустив трек із присвятою двоюрідному брату Дмитрові Лисеню, який перебував на «Азовсталі» в Маріуполі, а новий мініальбом «Околофронт» випустив вже як військовослужбовець окремого полку спеціального призначення «Азов».

В нещодавньому інтерв’ю «Главкому» репер спрогнозував, чи буде в культурі місце музикантам, які досі працюють з російськими лейблами: «Гадаю, враховуючи величезну кількість людей, які вважають українське модним, російському культурному продуктові скоро не буде місця. Це з одного боку, а з іншого, як на мене, це погано, що українська тема хайпує. У результаті «українчиками» намагаються стати взагалі всі. Тупо через те, що зараз це модно. Хай там як, а у перспективі попит на українське тільки зростатиме. Ростиме наш кінематограф, стендап, музична сфера буде докорінно змінюватися. Відійде у минуле формат роботи з культурою у стилі 90-х, який домінував усі ці роки. Ми наближатимемось до сучасного європейського розуміння масової культури. Європейська культура, своєю чергою, потихеньку розуміє, що Росія – це х**ня. І всі артисти, які будуть притримуватися російського вектора, просто зникнуть. Їх ніде більше не сприйматимуть, ані у суспільстві, ані у творчих колах, узагалі ніде».

Раніше «Главком» писав, що на Євробаченні в Ліверпулі пролунав легендарний «Щедрик» Леонтовича.

Читайте також: Марія Яремчук запалила на Євробаченні з піснею свого тата після п’ятирічного мовчання

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: