Ольга Сумська святкує день народження: цікаві факти про українську Роксолану

Своє 57-річчя народна артистка Ольга Сумська зустріла в Києві
колаж: glavcom.ua

Сьогодні знаменитості виповнюється 57 років

22 серпня народна артистка та лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка Ольга Сумська відзначає своє 57-річчя.

Ольга Сумська народилася у видатній акторській родині Сумських. Її батьки – В'ячеслав Сумський (народний артист України) та Ганна Опанасенко-Сумська (заслужена артистка УРСР). Її старша сестра – Наталія Сумська, також народна артистка України і провідна акторка Драматичного театру імені Івана Франка.

Ольга Сумська вперше з'явилася на сцені у віці п'яти років, виконуючи роль у виставі «Дженні Герхардт» в Запорізькому українському драматичному театрі імені М. Щорса. Вона отримала акторську освіту на акторському факультеті Київського інституту театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого, де навчалася у майстерні М.М. Рушковського.

Ольга Сумська святкує день народження: цікаві факти про українську Роксолану фото 1

Зірка працювала акторкою в Національному академічному театрі російської драми імені Лесі Українки. Вона також була ведучою програм на телеканалах «1+1», «Інтер», «СТБ» та ТРК «Київ».

Ольга Сумська святкує день народження: цікаві факти про українську Роксолану фото 2

Її першим чоловіком був актор Євген Паперний, від якого вона має доньку Антоніну. Зараз Ольга є дружиною актора Віталія Борисюка і вони разом виховують доньку Ганну.

Ольга Сумська і Євген Паперний
Ольга Сумська і Євген Паперний
Ольга Сумська і Віталій Борисюк
Ольга Сумська і Віталій Борисюк

Зніматися в кіно почала ще в студентські роки. Перша роль в кіно – «Вечори на хуторі поблизу Диканьки».

Ольга Сумська святкує день народження: цікаві факти про українську Роксолану фото 3

Велику популярність актрисі принесла роль Роксолани. Крім серіалу «Роксолана», який став її візитівкою, Ольга Сумська знялася в картинах «Пастка», «Записки кирпатого Мефістофеля», «Кілька любовних історій», «Останній москаль», «Тигролови», «Карпатське золото», «Чотири листи фанери», «Принцеса на бобах», «Я – лялька», «Жіноча логіка», «Богдан-Зиновій Хмельницький», «Повернення мушкетерів, або Скарби кардинала Мазаріні», «Територія краси», «Іван Сила», «Тіні незабутих предків», «Гречанка», «Анна-детективъ», «Кріпосна» та багато інших.

Сумська пройшлася слідами Роксолани у Стамбулі
Сумська пройшлася слідами Роксолани у Стамбулі

Нагадаємо, Антоніна Паперна, донька Сумської, попри війну в Україні продовжує вести безтурботний спосіб життя в Москві. Через мовчазність старшої дочки, Сумська часто піддається різкій критиці користувачів соцмереж. Сумська зазначила, що їй увесь цей час дістається від хейтерів, але є й ті, хто підтримує. На жаль, війна роз'єднала їх із донькою, але артистка вірить, що настане день і вони зустрінуться.

Читайте також: 56-річна Ольга Сумська розповіла, як слідкує за своїм тілом

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: