Народній артистці Наталі Долі – 50. Цікаві факти з біографії

Сьогодні Наталя Доля святкує день народження
колаж: glavcom.ua

Наталя Доля грає в театрі Лесі Українки вже майже 30 років

Сьогодні, 26 липня, народна артистка України, зірка столичного театру Лесі Українки Наталя Доля відзначає ювілей. Акторці виповнилося 50 років. 

Наталя Доля народилася в Києві 26 липня 1974 року. Ще змалку вона хотіла бути актрисою, а сцени з улюблених фільмів грала перед дзеркалом. Особливо Наталя любила фільм «31 червня» та асоціювала себе з його головною героїнею.

Наталя Доля (справа) у виставі «Три кохання»
Наталя Доля (справа) у виставі «Три кохання»
фото: lesyatheatre.com.ua

Коли вона подорослішала, то вирішила, що бути акторкою дуже складно і ця професія їй не по зубах. В останньому класі школи Наталя Доля цілком випадково потрапила до театральної студії, але навіть після цього не думала вступати на відповідну спеціальність. Та зрештою наважилася спробувати.

Наталя Доля у виставі «Вишневий сад»
Наталя Доля у виставі «Вишневий сад»
фото: lesyatheatre.com.ua

«Коли я вступала до театрального інституту, здала документи до приймальної комісії в останній день. Мій педагог, Євдокія Олексіївна Герасимова, потім розповідала: «Я весь час дізнавалася, чи принесла та дівчина з цікавим прізвищем документів. До тебе у нас студентів з таким прізвищем не було». Напевно, прізвище мені все ж таки допомагає в житті. Адже саме слово «доля» пов'язане з продовженням роду. Для жінки цей аспект дуже важливий», – пригадує акторка.

Наталя Доля у виставі «У полоні пристрастей (Камінний господар)»
Наталя Доля у виставі «У полоні пристрастей (Камінний господар)»
фото: lesyatheatre.com.ua

У 1995 році Наталія Доля закінчила Київський інститут театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого. І з того ж року й донині працює в Київському Національному академічному театрі російської драми імені Лесі Українки.

У кіно актриса дебютувала у 1992 році, ще за три роки до закінчення університету. Це була епізодична роль у картині білоруського виробництва «Белые одежды». У 1994 році актриса зіграла головну роль у фільмі Олександра Муратова «Геть сором!».

Наталя Доля у виставі «Загадкове нічне вбивство собаки»
Наталя Доля у виставі «Загадкове нічне вбивство собаки»
фото: lesyatheatre.com.ua

Із 1994 по 1999 роки грає провідні ролі в театрі і лише в 1999, після довгої перерви, знову з'являється на великих екранах у чотирисерійному телесеріалі «Сьоме кільце чаклунки», де виконує роль Імеди – дружини Ігліта. У 2002 році бере участь у зйомках телесеріалу українсько-російського виробництва «День народження Буржуя-2» та «Слід перевертня». У 2005 році виконує головну роль у сучасному фільмі-екранізації «Украдене щастя», відомої однойменної п'єси Івана Франка. Також відома за ролями в таких стрічках як «Міф про ідеального чоловіка. Детектив від Тетяни Устинової», «Жага екстриму», «Про Любов», «Осінні турботи» та ін.

У театрі Лесі Українки подивитися на гру Наталії Долі можна у виставах «Не боюсь Вірджинії Вулф», «Отелло», «Загадкове нічне вбивство собаки», «Три кохання», «Джульєтта і Ромео» і «Потрібен брехун!».

Наталя Доля з 1995 працює в Київському Національному академічному театрі російської драми імені Лесі Українки
Наталя Доля з 1995 працює в Київському Національному академічному театрі російської драми імені Лесі Українки
фото: Natalia Dolia/Facebook

Наталя Доля одружена, у неї є донька 2007 року народження.

Нагадаємо, що 27 квітня в Національному академічному драматичному театрі імені Лесі Українки відбувся перший показ вистави «Отелло» режисера Давида Петросяна, у якій Наталя Доля зіграла Б'янку. На прем'єрі, яка не обійшлась без конфузів, але завершилася тріумфом побував і «Главком».

До слова, театр імені Лесі Українки відмовляється від усіх вистав ексгенерального директора-художнього керівника театру Михайла Резніковича, який два роки тому втік з країни. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: