Легендарна гітара Пола Маккартні була знайдена через 50 років

Пол Маккартні на сцені з бас-гітарою Hofner, перш ніж інструмент було вкрадено у 1972 році
фото: The Telegraph

Полу Маккартні через півстоліття повернули вкрадену бас-гітару, яку знайшли на горищі будинку

Співзасновнику рок-групи The Beatles 81-річному Полу Маккартні повернули бас-гітару Höfner 500/1 з корпусом у вигляді скрипки, яку вкрали в 1972 році, пише The Telegraph. Стверджується, що інструмент, який брав участь у записі таких хітів легендарної Ліверпульської четвірки Love Me Do та She Loves You, знайшли на горищі будинку у графстві Сассекс.

Як зазначає видання, бас-гітара Höfner, оцінена компанією щонайменше в 10 мільйонів фунтів стерлінгів, була повернута колишньому Бітлу, який «в захваті» від знахідки.

Представник музиканта розповів, що Маккартні «неймовірно вдячний» ексспівробітнику компанії Höfner Ніку Вассу, а також двом колишнім журналістам ВBС Скотту та Наомі Джонсам, які брали участь у пошуках. Артист сам звернувся до виробника інструменту і попросив його знайти. Маккартні знову передали інструмент ще у грудні, але на його точну автентифікацію знадобилося ще два місяці.

«У нас не було жодних зачіпок, жодних вказівок на те, де вона може бути. Те, що ми так швидко знайшли її, просто неймовірно. Нам також повідомили, що Пол Маккартні був дуже радий її поверненню», – сказав Джонс. Гітару викрали 1972 року з фургона в лондонському районі Ноттінг-Хілл, нагадало видання.

Маккартні купив гітару в Гамбурзі в 1961 приблизно за 30 фунтів стерлінгів, писала газета The Sunday Telegraph у вересні 2023 року. За кілька років гітара стала резервним басом, але музикант продовжував її використовувати до розпаду The Beatles. Як писав Sunday Telegraph, востаннє гітару бачили за кілька днів до останнього виступу гурту у 1969 році. Але, як з'ясувалось, гітара зникла на кілька років пізніше. Пошуки гітари розпочалися у 2018 році, але кілька років пошуки не давали результату.

Лише у 2023 році учасники  пошуків з'ясували, що злодії взагалі не знали, ким був її власник і продали інструмент власнику пабу. Гітара кілька разів міняла господарів, доки не потрапила на горище. Власник будинку в Сассексі, який дізнався про пошуки гітари Маккартні, сказав учасникам проекту, що у нього зберігається стара гітара.

Як звернула увагу Daily Mail, 13 лютого, користувач соцмережі X  Руадрі Гост написав, що повернув Полу Маккартні гітару, яка дісталася його друзям та родині у спадок. Гост опублікував фотографії інструменту.

Легендарна гітара Пола Маккартні була знайдена через 50 років  фото 1

Нагадаємо, у листопаді 2023 року остання пісня гурту The Beatles із вокалом Джона Леннона очолила музичний хіт-парад Великобританії. Версія треку Now and Then була записана ще 1978 року. Чорнові записи було доопрацьовано за допомогою штучного інтелекту.

Читайте також: Маккартні відмовився виконувати хіт «Бітлз» на знак протесту проти війни в Україні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: