Актор театру Франка звільнився з ЗСУ після року служби: як йому це вдалося

Актор театру та кіно Олександр Печериця
фото з відкритих джерел

Олександр Печериця пішов на фронт добровольцем, і зізнався про новий вид страху, який йому довелося там відчути

Український актор Олександр Печериця, відомий за проєктами «Кріпосна», «Сага», у перші дні повномасштабної війни вступив у Територіальну оборону. Пізніше став воювати у складі 128-го батальйону на Харківському напрямку.

Нещодавно артист в інтерв'ю для шоу «Наодинці» повідомив, що пішов із ЗСУ, де прослужив понад півтора року: «Я звільнився за сімейними обставинами, бо в мене була така можливість».

Він пояснив, що час на фронті був морально і фізично виснажливим, і одного разу він зрозумів, що наближається до межі.

«Ця війна забрала в мене частково професію, спокій, сім'ю. Я не бачу, як росте моя дитина. Я плачу дорогу ціну, і для мене це непідйомний кредит у майбутньому. Я завжди плачу, коли мені надсилають відео з сином. Це дуже боляче, коли є ця відстань», – зізнався артист.

Дружина і маленький син Олександра виїхали за кордон, рятуючись від війни.

Нині артист повернувся на службу до Національного драматичного театру імені Івана Франка. Але навіть сцена не може змусити його забути те, що він пережив на нулі. Олександр додав, що на фронті тривога присутня постійно, адже кожної миті може прилетіти снаряд, початися наступ чи обстріл. Але про усі переживання потрібно забувати.

Актор наголосив, що підтримує зв'язок з хлопцями зі своєї бригади, працює як волонтер та допомагає. 

Нагадаємо, відомий актор-захисник назвав серйозну проблему, яка чекає на Україну після війни.

Раніше зірка «Слуги народу» розповіла, як Зеленський поводив себе під час зйомок серіалу. Анастасія Карпенко наголосила, що була в захваті від «простоти та професійності» Володимира Зеленського, адже він ставився до колег так, начебто це його родина, а не знімальний колектив – «ніби робив це для себе, своєї дружини та дітей».

Читайте також: На фронті загинув актор Володимир Федінчук

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: