The Sun видалила статтю про Меган Маркл, якій побажали «бігти голою вулицями під крики «Ганьба!»

Останнім часом ім'я Меган Маркл не залишає заголовки міжнародних ЗМІ
фото з відкритих джерел

Публікація викликала широкий суспільний резонанс

Британська газета The Sun видалила зі свого сайту статтю колумніста та телеведучого Джеремі Кларксона, присвячену дружині принца Гаррі Меган Маркл.

У скандальній публікації Кларксон написав, що ненавидить герцогиню Сассекську «на клітинному рівні» і мріє про день, коли її проведуть голою вулицями перед натовпом британців, які кричать «Ганьба!» і кидаються у неї екскрементами. Він додав, що всі люди його покоління думають так само.

Публікація викликала широкий суспільний резонанс. До незалежної організації з дотримання стандартів у пресі надійшли рекордні для відомства 17,5 тисяч скарг. Понад 60 британських депутатів зажадали від The Sun вжити жорстких заходів щодо Кларксона.

Журналіст, який не очікував такої бурхливої реакції, вибачився на своїй сторінці в Twitter. Він пояснив, що лише зробив незграбне відсилання до сцени з серіалу «Гра престолів». «Я в жаху від того, що завдав стільки болю, і надалі буду обережнішим», – заявив Кларксон.

The Sun також перепросила аудиторію за дії журналіста від імені всього видання: «Колумністи лише висловлюють свою думку, але як видавці ми розуміємо, що свобода слова передбачає відповідальність. Ми в The Sun щиро шкодуємо за публікацію цієї статті», – йдеться в офіційній заяві газети.

Останнім часом ім'я Меган Маркл не залишає заголовки міжнародних ЗМІ через вихід документального серіалу про її життя з чоловіком – молодшим сином короля Чарльза ІІІ, принцем Гаррі.

Читайте також: Меган Маркл та принц Гаррі випустили різдвяну листівку та обурили спільноту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: