Робота мрії. 18 тисяч євро за те... щоб валятися у ліжку

Кожен охочий може допомогти майбутнім космічним місіям
фото: Німецький аерокосмічний центр

Заробляти гроші, навіть не встаючи з ліжка, звучить як робота мрії. Ще краще, коли вам платять тисячі євро.

Німецький аерокосмічний центр (DLR) шукає 12 кандидатів, які мають провести 60 днів у ліжку для свого дослідження у співпраці з NASA. Кандидати, які пройдуть двомісячну програму, отримають 18 000 євро, повідомляє euronews.

Дослідження постільного режиму, яке розпочнеться восени 2024 року, вимагає від учасників провести загалом 88 днів, включаючи підготовку та подальше спостереження, у медичному дослідницькому центрі DLR у Кельні.

Дослідження має на меті відтворити умови, в яких астронавти можуть опинитися в космосі, щоб уникнути «запаморочення, спотикання та інших проблем з координацією», щоб не загрожувати місії.

«Учасники не просто лежать у ліжку протягом 60 днів. Ліжко також нахилене на шість градусів головою вниз. Це означає, що голова знаходиться нижче ніж ноги», – заявив Едвін Малдер, керівник дослідження в Інституті аерокосмічної медицини DLR.

За даними космічного агентства, тривале перебування в космосі може погіршити сенсорне сприйняття, наприклад слух, і рухові реакції, такі як ходьба.

DLR шукає людей віком від 24 до 55 років, зростом від 1,53 до 1,90 м та індексом маси тіла від 18 до 30. Кандидати повинні мати гарне здоров’я, бути некурцями та «добре володіти німецькою мовою».

Процес відбору починається з онлайн-заявки та проходить у кілька етапів, включаючи «інформаційну сесію, психологічні оцінки, телефонні співбесіди, попередні медичні оцінки в Кельні, день оцінювання та, зрештою, включення до дослідження».

Учасники будуть розділені на чотири групи, щоб оцінити вплив, який можуть мати на них різні методи лікування, такі як тренування сили та витривалості.

У той час як в однієї групи ноги будуть прив’язані «до похилої дошки, щоб у них було враження, що вони стоять», інша група просто лежатиме на «гравітаційних ліжках», створених для створення враження, що вони плавають, і не матиме жодних «контрзаходів».

Очікується, що учасники будуть виконувати повсякденні дії, включаючи особисту гігієну, відвідування туалету та прийом їжі лежачи.

У той час як ці «земні астронавти», як їх називає DLR, будуть перебувати в одномісних кімнатах, їх можна перенести в загальну кімнату, щоб насолоджуватися «спільними заняттями, такими як настільні ігри або перегляд телевізора».

«DLR проводить дослідження постільного режиму з 1980-х років. Ми знаємо, що участь – це не маленький подвиг, а справжній виклик», – сказав Малдер.

Читайте також: Астрономи виявили другу за величиною чорну діру в Чумацькому Шляху

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: