Жінки більше потребують здорового сну, ніж чоловіки? Відповідь вчених

Вчені зазначають, що у жінок структура нейронних зв’язків в мозку помітно складніша, ніж у випадку з чоловіками
фото з відкритих джерел

За результатами досліджень, представники обох статей повинні в добу спати 7-8 годин, але для жінок норма на 20 хвилин більше, ніж для чоловіків

Жінки більше потребують здорового сну, ніж чоловіки. Про це стало відомо із висновків зроблених британськими фахівцями, що представляють Центр дослідження снів при університеті в Лафборо.

Вчені зазначають, що у жінок структура нейронних зв’язків в мозку помітно складніша, ніж у випадку з чоловіками. Тому вони справляються з багатозадачністю і проявляють гнучкість у прийнятті рішень.

Водночас це супроводжується великою витратою енергії, а для її заповнення потрібен якісний сон. 

За результатами досліджень, представники обох статей повинні в добу спати 7-8 годин, але для жінок норма на 20 хвилин більше, ніж для чоловіків.

Організм чоловіка та жінки по-різному реагують на недосип. Для жінок такий стан більш болючий, вони стають депресивними і легше дратуються. У чоловіків нестача сну зазвичай виражається в зниженні концентрації.

Зауважимо, останні кілька десятиліть вчені все ж сходяться на думці, що для нормального функціонування здоровій людині необхідно 8 год сну щодня. При цьому кількість сну може залежати від безлічі чинників, зокрема віку, здоров'я і добових ритмів людини. Дослідники вважають, що «сонна рутина» неймовірно корисна для нашого біологічного годинника – учені розповіли, чому слід засинати в один і той самий час.

Нагадаємо, фінські вчені провели цікаве дослідження, у результаті якого було виявлено зв'язок між добовим ритмом людини й рівнем її доходу. Учені докладно аналізували фактори, такі як рівень освіти, досвід роботи, спосіб життя та показники здоров'я – науковці дослідили, хто заробляє більше: «сови» чи «жайворонки».

Читайте також: Скільки годин потрібно спати: науковці розвінчали популярний міф

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: