Вчені розповіли, які продукти допомагають відновити печінку після спиртного

Вчені зазначили, що продукти, котрі містять лактобактерії можуть перешкоджати запальним процесам в печінці
фото з відкритих джерел

За результатами експерименту виявилося, що на обмін жирів в печінці позитивно впливають Lactobacillus rhamnosus – лактобактерії, джерелом яких є кисломолочні продукти

Лактобактерії з натуральних кисломолочних продуктів допомагають відновити печінку. Про це розповіли дослідники з Цзіліньского сільськогосподарського університету, пише Journal of Medicinal Food.

Китайські вчені проводили дослідження на гризунах.

За результатами експерименту виявилося, що на обмін жирів в печінці позитивно впливають Lactobacillus rhamnosus – лактобактерії, джерелом яких є кисломолочні продукти: йогурти, кефір, ряжанка, кисле молоко, сир та сметана. У мишей, які отримували добавки з лактобактеріями, було зафіксовано зменшення накопичення жиру в печінці.

Вчені зазначили, що продукти, котрі містять лактобактерії можуть перешкоджати запальним процесам в печінці. До того ж вони роблять бар’єрну функцію кишківника більш потужною, у зв’язку з чим поліпшується і стан слизової шлунка.

Нагадаємо, що головним ворогом захисної системи організму зазвичай є спосіб життя людини. Німецькі вчені пояснили, від яких звичок потрібно відмовитися, щоб залишатися здоровим: Вчені розповіли, які звички «вбивають» імунітет.

Читайте також: Чи корисний глінтвейн і скільки напою «дозволяють» випити лікарі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: