Стало відомо, які продукти викликають головний біль

Шоколад може викликати мігрень. Він містить кофеїн і бета-фенілетиламін, який є причиною болю
фото: Shutterstock

Деякі сири можуть викликати мігрень

Фахівці розповіли, що існують продукти, які можуть викликати головний біль. Про це повідомляють співробітники Дослідницького фонду з вивчення мігрені.

Як виявилося, що різноманітні напої, що містять кофеїн, можуть викликати головний біль, у тому числі кола, чай і кава. В одному експерименті за участю 33 добровольців у 92% пацієнтів головний біль зникав відразу після того, як вони припиняли вживати продукти, що містять кофеїн.

Крім того, деякі сири можуть викликати мігрень. У список потрапили чеддер, брі, блакитний, горгонзола, швейцарський, пармезан, моцарелла, англійський стілтон і мюнстер. Вся справа в речовині тірамін, яка утворюється в процесі дозрівання.

Входить до списку продуктів, що викликають головний біль, і алкоголю: червоне вино, віскі, шампанське і пиво. Його викликають дубильні речовини і тирамін, а також зневоднення, яке виникає після вживання алкоголю.

Шоколад також може викликати мігрень. Він містить кофеїн і бета-фенілетиламін, який є причиною болю.

Також у списку були заморожені продукти, штучні підсолоджувачі, заправки для салатів, консерви з глутаматом натрію, оброблене м’ясо, ферментовані продукти та продукти з надмірною кількістю солі.

Читайте також: Скільки яєць можна з’їсти на тиждень, щоб не зашкодити здоров’ю? Лікар відповів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: