Скільки яєць можна з’їсти на тиждень, щоб не зашкодити здоров’ю? Лікар відповів

Маттіас Рідл розповів, що дослідження останніх років показали, що людський організм володіє власними механізмами виробництва і усунення непотрібного холестерину
фото: depositphotos.com

Лікар зазначив, що здорова людина може з’їдати навіть 10-15 яєць на тиждень, проблем це не викличе

Яйця, присутні в раціоні людини, не викликають істотних змін рівня його холестерину, тому і не шкодять здоров'ю. Про це розповів лікар-дієтолог Маттіас Рідл журналу Fitbook.

«Споживання яєць не має відношення до рівня холестерину. У деяких людей воно навіть веде до деякого зниження, у інших залишається колишнім або збільшується несуттєво, не впливаючи на здоров’я», – поділився думкою лікар.

З позиції стандартів Німецького товариства харчування, вживаний холестерин не повинен перевищувати кількості 300 мг в день. При цьому він міститься не тільки в яйцях, а й інших продуктах тваринного походження (молочних, м’ясних).

Маттіас Рідл розповів, що дослідження останніх років показали, що людський організм володіє власними механізмами виробництва і усунення непотрібного холестерину.

Лікар зазначив, що здорова людина може з’їдати навіть 10-15 яєць на тиждень, проблем це не викличе. 

«Якщо ж ви в цілому їсте мало, рідко вживаєте м’ясо, регулярно займаєтеся спортом, то можете абсолютно не боячись вживати по два курячих яйця щодня», – каже Маттіас Рідл.

Однак людям, що страждають ревматичними захворюваннями, потрібно строго контролювати кількість яєць, оскільки тваринні жири в їх випадку сприяють запаленню. Також не можна їсти багато яєць при порушеннях жирового обміну.

Людям, які не мають протипоказань по здоров’ю, дієтолог рекомендує вживати яйця, не викидаючи жовтка.

«Жовток містить більшість цінних інгредієнтів яйця і більш насичений білком. Видаляючи його, побоюючись жиру і холестерину, ви позбавляєте себе цінних вітамінів, мінералів і частини білка», – зазначає дієтолог.

Нагадаємо, що лактобактерії з натуральних кисломолочних продуктів допомагають відновити печінку. Про це розповіли дослідники з Цзіліньского сільськогосподарського університету, пише Journal of Medicinal Food.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: