Вчені розповіли, які звички «вбивають» імунітет

Звичка пізно лягати спати і не намагатися впоратися зі стресом також може негативно позначитися на імунітеті
фото з відкритих джерел

Знижує стійкість до шкідливих мікроорганізмів вживання алкоголю

Головним ворогом захисної системи організму зазвичай є спосіб життя людини. Німецькі вчені пояснили, від яких звичок потрібно відмовитися, щоб залишатися здоровим, пише novosti24.

Вчені вважають, що існує зв’язок між холодними ногами та ослабленою імунною системою. Це пояснюється поганою циркуляцією крові, що дозволяє вірусам краще «зміцнитися» в організмі. В цьому випадку слід носити теплі шкарпетки та не ходити по будинку босоніж.

Друга небезпечна звичка – куріння. Як підкреслюють вчені, особливе значення для імунної системи має той факт, що куріння пошкоджує так звані «вії» бронхів. Це смертельно небезпечно, оскільки, по-перше, воно має функцію видалення відходів із легенів, а по-друге, воно має функцію запобігання проникненню вірусів.

Знижує стійкість до шкідливих мікроорганізмів і вживання алкоголю.

Крім того, звичка пізно лягати спати і не намагатися впоратися зі стресом також може негативно позначитися на імунітеті.

Щодо неправильного харчування, якщо ви деякий час продовжите їсти фаст-фуд, ваша імунна система значно знизиться.

Нагадаємо, що відмова від ультраоброблених «нездорових» продуктів або зведення їхнього споживання до мінімуму дозволить дожити до 100 років.

Читайте також: Дожити до 100 років під силу кожному: знайдено ідеальний сніданок довгожителів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: