Експерти розповіли про корисні властивості вітаміну А для організму

фото з відкритих джерел

Вітамін А має безліч корисних властивостей для організму

Вперше вітамін А був виділений з моркви, тому від англійського слова carrot (морква) походить назва вітамінів групи А – каротиноїди. Каротиноїди містяться в рослинах, деяких видах грибів та водоростів і при потраплянні до організму перетворюються на вітамін А.

Експерти назвали корисні властивості від вітаміну А:

Вітамін А знижує ризик розвитку раку. Дослідження показали, що вітамін А може допомогти знизити ризик розвитку раку. Це стосується раку легенів і шкіри.

Вітамін А допомагає захистити шкіру. Вітамін А є необхідним елементом для захисту верхнього та нижнього шарів шкіри. Він здатний перервати процес розщеплення колагену.

Вітамін А запобігає погіршенню зору. Добавки з вітаміном А допомагають запобігти погіршенню зору. Вся справа в тому, що цей елемент уповільнює розвиток вікової дегенерації жовтої плями, яка викликає втрату зору з віком.

Вітамін А захищає від вільних радикалів. Вітамін А має потужні антиоксидантні властивості. Вони важливі для захисту клітин від вільних радикалів, які викликають розвиток хронічних захворювань, таких як хвороби серця та рак.

Продукти, які багаті на вітамін А:

  • морква;
  • солодка картопля;
  • апельсиновий перець;
  • мускатний гарбуз;
  • шпинат;
  • капуста.

Вітамін А є стійким до впливу високих температур і зберігає свої властивості під час термічної обробки їжі. Однак, він може погано реагувати на ультрафіолетове випромінювання та контакт з киснем. Щоб зберегти вітамін А в продуктах, рекомендується зберігати їх в упаковці та у захищеному від сонячного світла місці.

Раніше експерти оприлюднили список популярних продуктів, які можуть викликати харчову непереносимість. Попри їх корисні властивості, деяка їжа може викликати негативну імунну реакцію організму.

Як відомо, для нормального функціонування організму необхідні різні мінерали. Зазвичай вони йдуть разом з їжею. Їх нестача може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. 

До слова, багато вітамінів і мінералів допомагають боротися з алергією. Особливо корисні вітаміни С і А, один стимулює синтез стероїдних гормонів і знижує частоту респіраторних алергій, а другий сприяє відновленню клітин в організмі, захищаючи та зміцнюючи органи шлунково-кишкового тракту. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: