Названо продукти, які можуть провокувати виникнення проблем зі здоров’ям

фото з відкритих джерел

Поява харчової непереносимості може супроводжуватися висипаннями, свербіжем і набряками

Експерти оприлюднили список популярних продуктів, які можуть викликати харчову непереносимість. Попри їх корисні властивості, деяка їжа може викликати негативну імунну реакцію організму.

Поява харчової непереносимості може супроводжуватися висипаннями, свербіжем і набряками.

До списку цих продуктів входять:

  • Яйця. Один з найпоширеніших продуктів, через який виникає харчова непереносимість. Організм негативно реагує на яєчний білок.
  • Бобові. До цієї групи належать сочевиця, нут і квасоля. Річ у тім, що рослинні продукти мають у своєму складі лектини, які викликають непереносимість.
  • Молочні продукти. Чутливість організму викликає білок, який міститься у молоці – казеїн. Якщо ви не можете відмовитися від цього продукту, тоді віддайте перевагу ферментованому молоку.
  • Глютен. Цей білок у деяких людей може викликати непереносимість. Зазвичай глютен знаходиться у таких злакових продуктах як пшениця, жито та ячмінь.
  • Горіхи. У них теж чимало лектинів. Смажені куплені горіхи зазвичай покривають ще соєвою або рапсовою олією.

Раніше лікар Сунні Патель у коментарі виданню Express назвав 10 найкращих, з погляду доказової медицини, продуктів для зниження високого рівня холестерину

До слова, науковці з Варшавського медичного університету провели дослідження, яке довело, що часте інтенсивне споживання кофеїну може підсилити головний біль. З іншого боку, помірне вживання цієї речовини може мати позитивний вплив на здоров'я. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: