Стоматологи назвали продукти, які руйнують зубну емаль

фото з відкритих джерел

Зубна емаль зуба - вважається однією з найміцніших тканин в організмі

Існують продукти, що підвищують кислотність у шлунково-кишковому тракті та тим самим руйнують зубну емаль. Про це розповів стоматолог.

Зубна емаль зуба - вважається однією з найміцніших тканин в організмі. Але навіть найміцнішу тканину організму можуть порушити такі продукти: цибуля та часник, редис, помідори, болгарський перець, сливи, а також ожина та цитрусові.

Експерт додав, що у разі пошкоджень емалі зубів поверхня стає більш шорсткою та розм’якшеною, в результаті наліт накладатиметься швидше.

До проблем із емаллю зубів також можуть призвести неправильний прикус та порушення гігієни. Лікар порадив не використовувати зубні щітки дуже довго, а при чищенні не тиснути на них занадто сильно.

Раніше повідомлялося, що для того, щоб зміцнити емаль потрібно тренувати жувальний апарат. Для масажу ясен рекомендується добре чистити зуби та вживати тверду їжу (овочі та фрукти). 

Зокрема експерти розповіли про вітаміни та мінерали, які допомагають боротися з алергією. Особливо корисні вітаміни С і А, один стимулює синтез стероїдних гормонів і знижує частоту респіраторних алергій, а другий сприяє відновленню клітин в організмі, захищаючи та зміцнюючи органи шлунково-кишкового тракту. 

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: