Косметологиня розповіла про п'ять засобів для догляду за шкірою влітку

фото з відкритих джерел

Дотримання рекомендацій фахівців допоможе зберегти здоров'я і молодість шкіри

Палюче сонце, вітер, пісок та пил – не найкращі друзі для шкіри, тому варто попіклуватися, щоб максимально захистити її від цих подразників. Крім зовнішнього догляду, не слід забувати і про внутрішнє зволоження, оскільки відсутність вологи може вплинути на стан шкіри. Косметологиня Анна Круглик розповіла про правильний догляд за шкірою обличчя влітку і наголосила на важливості певних засобів, які мають займати головне місце у вашій косметичній колекції.

Очищувальний засіб

Косметологиня розповіла про п'ять засобів для догляду за шкірою влітку фото 1

Очищення є основним кроком у догляді за шкірою у будь-яку пору року, і літо не є винятком. В арсеналі вашої косметички обов’язково має бути пінка або гель для вмивання та тонік, який також є обов’язковим етапом очищення. Тонік відновлює кислотно-лужний баланс (pH) шкіри після очищення та готує її до нанесення засобів по догляду.

«Очищувальний засіб допоможе видалити надлишки шкірного сала, забруднення, які накопичуються на шкірі внаслідок підвищеного потовиділення та використання сонцезахисних засобів» – говорить косметологиня.

Ензимний пілінг

Косметологиня розповіла про п'ять засобів для догляду за шкірою влітку фото 2

Існує думка, що пілінги не варто робити влітку, проте це не зовсім так. Влітку не можна робити пілінги, які травмують шкіру (глибинні пілінги, шліфування тощо). Проте ензимний пілінг навпаки допомагає зберегти молодість та свіжість шкіри в теплу пору року.

«У літній час шкіра захищається від УФ-променів шляхом потовщення рогового шару, що може призвести до закупорки пір, утворення запальних елементів та поверхневих зморшок. Ензимний пілінг є ефективним способом глибокого очищення шкіри, він видаляє мертві клітини та стимулює оновлення шкіри» – радить Анна Круглик.

Антиоксидантний засіб

«Влітку шкіра схильна до окислювального стресу через вплив сонячних променів, що може призвести до передчасного старіння. Антиоксиданти допомагають нейтралізувати вільні радикали та захищають шкіру від пошкоджень» – говорить косметологиня Анна Круглик.

Антиоксиданти можуть міститися у засобах для вмивання, кремах, патчах, тому обов’язково звертайте увагу на склад косметичного засобу. Найпопулярніші антиоксиданти в косметичних засобах – вітаміни С та Є, бета-каротин, ретинол, зелений чай та інші.

Антиоксиданти не накопичуються в шкірі, проте потрібні їй постійно, тому користуватися антиоксидантними засобами можна на постійній основі.

Зволожувальний засіб

Косметологиня розповіла про п'ять засобів для догляду за шкірою влітку фото 3

Під час літнього періоду шкіра може відчувати зневоднення через підвищене потовиділення та вплив сонця. Зволожувальний засіб допоможе підтримувати оптимальний рівень зволоження шкіри та запобігти її пересушуванню. Косметологиня Анна Круглик рекомендує використовувати сироватку, що містить зволожувальні компоненти та антиоксиданти, такі як ресвератрол, екстракт зеленого чаю, коензим Q10, витаміни С, Е тощо.

Крем із SPF-захистом

Косметологиня розповіла про п'ять засобів для догляду за шкірою влітку фото 4

Захист від сонячного опромінення є важливим аспектом догляду за шкірою у літній період. Сонце влітку дуже агресивне і негативно впливає на шкіру. Якщо не користуватися захистом, шкіра втрачає вологу, з’являється сухість, зморшки та заломи на шкірі.

Косметологиня радить використовувати крем із SPF-захистом не менше 30 і наносити його лише тоді, коли індекс УФ-випромінювання досягає 3 і вище. Якщо у вас світлий тип шкіри і ви схильні до сонячних опіків, рекомендується використовувати сонцезахисний крем при індексі УФ 2 і вище.

Читайте також: Цей засіб допоможе у боротьбі зі зморшками – поради дерматолога

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: