Чому небезпечний дефіцит магнію – роз'яснення лікаря

Магній належить до числа так званих макроелементів
фото з відкритих джерел

Дефіцит магнію може призвести до остеопорозу та пародонтиту

Для нормального функціонування організму необхідні різні мінерали. Зазвичай вони йдуть разом з їжею. Їх нестача може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Про це повідомляє американський лікар Девід Назарян. 

Магній належить до числа так званих макроелементів. Дорослим чоловікам щодня потрібно приблизно 400 мг цих речовин, а дорослим жінкам – близько 320 мг. Це велика кількість порівняно з такими мікроелементами, як йод і селен. 

Близько 60% магнію в організмі міститься в кістках. За словами лікаря, його дефіцит може призвести до остеопорозу та пародонтиту. Решта запасів магнію знаходяться в клітинах м'яких тканин, де вони виконують кілька важливих функцій одночасно. Дефіцит магнію може збільшити ризик багатьох захворювань, таких як діабет 2 типу, високий кров'яний тиск, ішемічна хвороба серця та інсульт. 

Ранні симптоми дефіциту магнію включають:

  • м’язові судоми,
  • тремор,
  • судоми,
  • нудоту та блювоту,
  • втрату апетиту,
  • втому та слабкість.

Лікарі пояснюють, що хоча серйозний дефіцит магнію зустрічається рідко, але він трапляється. За даними Національного інституту здоров’я, люди похилого віку, люди зі шлунково-кишковими захворюваннями, діабетом 2 типу та хронічні алкоголіки найбільш сприйнятливі до інфекції.

Дієтолог Еллі Грегг сказала, що здорове харчування зазвичай забезпечує організм достатньою кількістю магнію. Тридцять грамів сушеного мигдалю або пів склянки вареного шпинату забезпечують 20% рекомендованої добової норми для дорослої людини, а два шматочки цільнозернового хліба забезпечують 12%.  

Читайте також: Чим корисна капуста – роз'яснення дієтологині

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: