Ці вітаміни допоможуть полегшити симптоми алергії

Природні джерела вітаміну А рослинного походження містяться в зелених, жовтих та помаранчевих овочах
фото з відкритих джерел

Вітамін С стимулює синтез стероїдних гормонів і знижує частоту респіраторних алергій

Багато вітамінів і мінералів допомагають боротися з алергією. Про це заявила терапевт, нутриціолог.

Особливо корисні вітаміни С і А, один стимулює синтез стероїдних гормонів і знижує частоту респіраторних алергій, а другий сприяє відновленню клітин в організмі, захищаючи та зміцнюючи органи шлунково-кишкового тракту. 

Комбіноване введення селену і вітаміну Е може підвищити титр антитіл. Дефіцит першої речовини призводить до різкого зниження імунітету. Експерт також зазначив, що при прийманні вітамінів важливо враховувати комплексну взаємодію з іншими препаратами, тому лікарі повинні призначати ці комплекси.

Алергологи підкреслили, що деякі продукти погіршують алергію на пилок. Насамперед слід уникати меду, прополісу, яблук і персиків у період цвітіння липи та запашних трав. 

Нагадаємо, що природні джерела вітаміну А рослинного походження містяться в зелених, жовтих та помаранчевих овочах (морква, гарбуз, солодкий перець). Також присутні у шпинаті, броколі, зеленій цибулі, бобових, фруктах та ягодах. Тваринного походження: риб'ячий жир, ікра, печінка (особливо яловича), кисломолочні продукти.

Читайте також: Експерти назвали користь та шкоду розчинної кави

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: