Експерти розповіли, чим корисний кавун та кому його варто їсти

фото з відкритих джерел

Кавун містить вітаміни, необхідні для здоров'я – В6 та С

Більшість людей, які люблять кавуни, навіть не здогадуються, що ця смачна ягода може мати корисний вплив на їх здоров'я. Кавун може бути природним захистом від діабету, раку та навіть сонячних опіків.

Червоний колір кавуна походить від лікопену – надзвичайно корисного антиоксиданту, який може допомогти знизити ризик раку та діабету. Кавун серед ягод, овочів та фруктів містить найбільше цієї сполуки.

Для того, щоб отримати максимальну кількість антиоксиданту, краще обирати червоні, а не жовті чи помаранчеві кавуни. Також вчені виявили, що кавуни без кісточок містять набагато більше лікопену.

Якщо ж ви страждаєте від проблем з серцем, спробуйте включити декілька скибок кавуна до свого раціону. Ця неймовірна ягода містить амінокислоту цитрулін, яка може допомогти знизити артеріальний тиск та покращити кровообіг. Недавні дослідження показали, що щоденне вживання кавуна значно зменшує ризик виникнення серцевих нападів.

Влітку особливо важливо захистити себе від сонця. І кавун може допомогти й з цим – лікопен у ягоді знижує ймовірність отримання сонячних опіків. Проте ця користь ще не повністю доведена, тому не забувайте про використання протисонцевого крему. 

Варто їсти більше кавуна й тим людям, які мають проблеми з суглобами – цей продукт навіть зменшує ймовірність захворіти на ревматоїдний артрит. Окрім того, тільки одна скибка кавуна містить 9 – 11% денної норми вітаміну А, який допоможе підтримати зір.

Містить продукт і інші вітаміни, необхідні для здоров'я – В6 та С. Ці два вітаміни допомагають вашій шкірі залишатися м'якою, гладкою та еластичною. Експерти переконані, що з кавуна можна зробити чудові маски для обличчя, які покращать стан лиця.

Для цього одну ложку кавунового соку потрібно змішати з такою ж кількістю грецького йогурту. Цю суміш розподіліть по обличчю й залиште на 10 хвилин. Маску потім потрібно ретельно змити й висушити.

Ця ягода може виконати ще одну надзвичайно корисну функцію – зволожити ваш організм. Соковитий кавун складається з води на 92%.

Раніше експерти назвали користь та шкоду розчинної кави.

Також науковці пояснили, чому деякі люди ніколи не потовстішають.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: