Деменція у 19 років: лікарі діагностували унікальний випадок

У США зафіксували деменцію у 19-річної дівчини
Фото з відкритих джерел

Джанні Кабо лікарі діагностували деменцію, яка стерла цінні спогади з дитинства

19-річній дівчині громадянці США Джанні Кабо медики діагностували деменцію, яка спричинила апатію у дівчини. Ребекка Робертсон вперше помітила, що з її дочкою щось не так, у вересні 2020 року, коли у Джанни погіршилася успішність в навчанні. Матір припускала, що дівчина все ще страждає від наслідків Covid. Про це Ребекка розповіла SWNS.

Згодом дочка почала скаржитися, що не може виконувати елементарні побутові завдання, наприклад, працювати з консервним ножем. Вона віддалялася від друзів, переставала робити уроки й засинала, щойно поверталася додому після навчання.

Прогалини в пам’яті збільшилися, і дівчині призначили антидепресанти в червні 2021 року. Вона почала відвідувати консультації, але жодне лікування не допомогло повернути їй спогади.

У листопаді 2022 року Ребекка відвела дочку до невролога. Після серії медичних тестів лікарі виявили відсутність електричної активності в правій центральній частці мозку Джанни, і їй поставили діагноз «деменція».

«Кожного дня я бачу, як її частинка зникає. Я намагаюся не пов’язувати свої почуття з цим, тому що я дуже зосереджена на тому, щоб їй стало краще, але я налякана до смерті. Я не збираюся відмовлятися від своєї дитини. Я не можу здатися. Сподіваюся, ми знайдемо нового лікаря, який зможе допомогти», – розповіла мати.

Проблеми з пам’яттю у Джанни почалися після того, як вона та її мати потрапили в автокатастрофу в червні 2019 року. А вже в червні 2020 року родина серйозно захворіла на Covid. Вони обидві боролися з важкими симптомами, тому Ребекка думала, що у її доньки проявляються наслідки цієї хвороби. Лікарі призначили дівчині антидепресанти, оскільки думали що у неї стрес. Однак проблем ставало дедалі більше: на будь-яке запитання Джанна відповідала: «Не пам’ятаю».

«Вона більше не сміється. Вона не встає з ліжка. Що б ви її не запитали, у будь-який час, вона просто відповідає: «Я не пам’ятаю». Найсумніше те, що Джанну це не турбує. Там немає емоцій. Жодних. Вона на 100 відсотків апатична», – згадує мама про апатичний стан своєї доньки.

Лікарі зазначають, що випадки деменції у такому ранньому віці досить рідкісні. Дитяча деменція виникає в результаті пошкодження головного мозку, яке прогресує, і пов’язана з більш ніж 70 рідкісними генетичними захворюваннями.

Читайте також: Науковці знайшли лікування для рідкісного генетичного захворювання

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: