Найдорожчий художник сучасності прийшов до короля Чарльза III в жовтих кроксах

Король Чарльз: Ці жовті калоші дуже гарно підібрані до образу
фото з відкритих джерел

Король оцінив яскраву деталь образу свого гостя

В Букінгемському палаці відбувся перший державний прийом після смерті королеви Єлизавети II. На торжество було запрошено видатних осіб зі світу політики, науки та мистецтва. Король поспілкувався з усіма зірковими гостями, але розмова з художником Девідом Гокні виявилася більш живою та простою.

Справа в тому, що Гокні з'явився на такому важливому заході у молочно-коричневому костюмі у клітку та жовтих кроксах. Король Чарльз III помітив цю яскраву деталь образу Девіда і похвалив його за дуже неординарний вибір. «Ці жовті калоші дуже гарно підібрані до образу», – з усмішкою сказав король Чарльз III, звертаючись до художника Девіда Гокні.

Незважаючи на те, що Гокні вже в поважному віці, він продовжує активно працювати. В його планах – відкриття нового арт-шоу, яке стартує на початку наступного року у новому залі району Кінгс-Крос у Лондоні. До речі, сам король Чарльз III, будучи митцем з багаторічним досвідом, чекає на цей захід і вже припускає, що це буде справжній фурор.

Девід Гокні вважається одним із найвпливовіших художників XX століття та гордістю Великої Британії. Один із 45 Кавалерів Пошани. У квітні 2008 року Девід Гокні подарував лондонській галереї Тейт свою найбільшу картину – «Високі дерева біля Уортера» (розмір полотна – 4,6 на 12 метрів). У листопаді 2018 року Девід окні став найдорожчим художником з тих, хто нині живе. Його картину під назвою «Басейн з двома фігурами» продали на аукціоні «Крісті» в Нью-Йорку за рекордну суму – 90 мільйонів 300 тисяч доларів.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: