Цілодобовий стрім із гнізда лелек на Полтавщині: мережа вибухнула мемами

Лелеки нещодавно повернулися у рідне село на Полтавщині, після чого науковці відновили онлайн-трансляцію з їхнього гнізда
фото: скріншот відео

Відео використають науковці та студенти кафедри екології та зоології для вивчення гніздової поведінки лелек

Нещодавно лелеки Грицько та Одарка повернулися у рідне село Леляки на Полтавщині після зими, а місцеві науковці відновили онлайн-трансляцію з їхнього гнізда. Птахи стали відомими не тільки на Полтавщині, а й у всій Україні.

Користувачі соцмереж після спостереження за життям чорногузів надихнулися на створення мемів про буденне життя птахів:

Кілька років тому лелека Грицько та його родина оселилася у Леляках. Для цього науковці природного парку «Пирятинський» встановили штучну платформу, на якій лелеки сформували гніздо. Камеру відразу встановити не вдалося через початок повномасштабної війни. Прилади для спостереження перебували в Салтівці, тому їх привезли й встановили після звільнення Харківщини.

11 травня торік після повернення птахів науковці відновили пряму трансляцію. Зібраний відеоматеріал використають науковці та студенти кафедри екології та зоології Київського національного університету імені Тараса Шевченка для вивчення гніздової поведінки лелек.

У червні трансляцію з гнізда лелеки Грицька вимкнули за рекомендацію Служби Безпеки України, а натомість почали викладати короткі відео з життя птахів.

Цього року науковці змінили напрямок огляду камери на північний. Це необхідно для того, щоб у поле зору не потрапляла міжміська автомобільна дорога. Першим до гнізда прилетів лелека Грицько, а за кілька днів – Одарка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: