Сніг у квітні: до Буковинських гір повернулася зима (фото)

Найближчі дні можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин
фото: facebook / Валерій Полянчук

17-18 квiтня у високогiрї Iвано-Франкiвської областi зберігається значна снiголавинна небезпека (3 рiвень)

Сьогодні, 17 квітня, гори на Буковині покрилися снігом. Відповідні світлини опублікував голова Селятинської ТГ Валерій Полянчук, повідомляє місцеве видання.

«Слава Богу, за зелену травичку в половині квітня, але щось забілілося, а приказка змістовна тепер. Вовк зиму не з'їв», – написав Полянчук.

Сніг у квітні: до Буковинських гір повернулася зима (фото) фото 1
фото: facebook / Валерій Полянчук
Сніг у квітні: до Буковинських гір повернулася зима (фото) фото 2
фото: facebook / Валерій Полянчук

Синоптики додали:

«У зв'язку зі снігопадами, 17-18 квiтня у високогiрї Iвано-Франкiвської областi зберігається значна снiголавинна небезпека (3 рiвень). Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Радимо утриматись від походів на високогір'я!», – йдеться у повідомленні.

Сніг у квітні: до Буковинських гір повернулася зима (фото) фото 3
фото: facebook / Валерій Полянчук

Нагадаємо, що цього року у квітні синоптики фіксували температурні рекорди. Стовпчики термометрів піднімалися до +27 градусів.

До слова, аномальне тепло може погано позначитися на озимині. Найбільш уразливі рослини зі слабким розвитком, посіяні не в оптимальні терміни, а в жовтні-листопаді. Вони не розкущилися, і несподівана спека може негативно на них вплинути.

Вчені Університету штату Нью-Йорк в Олбані та Нанкінського університету інформаційних наук та технологій у Китаї пояснили виникнення аномально спекотної погоди. Згідно з результатами дослідження, опублікованого в журналі Science Advances, танення арктичного льоду сприяє посиленню амплітуди Ель-Ніньо.

Стало відомо, що у неділю, 7 квітня, з найвищої точки українських Карпат Говерли зійшла снігова лавина. На щастя, ніхто не постраждав. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області. Конус лавини перекрив витік річки Прут.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: