Всесвітньо відомий скрипаль зіграв у Гостомельському аеропорту (фото, відео)

Василь Попадюк, геніальний скрипаль і композитор, зіграв Елегію – власний твір, щемкий і тужливий, поряд зі зруйнованою «Мрією»
фото: Papa Duke band

Елегія, власний твір Василя Попадюка – мелодія сповнена суму та скорботи, але водночас й надії та віри в краще майбутнє

Геніальний український скрипаль Василь Попадюк вирішив вшанувати пам'ять «Мрії». Він зіграв на скрипці біля зруйнованого літака, висловивши свої почуття через мистецтво.

«По-перше, я дуже хотів тут побувати і побачити «Мрію» на власні очі. Коли я прибув в гостомельський аеропорт і опинився біля легендарного літака мене захопили тривожні відчуття: великий сум і жаль, що нашу «Мрію» знищили. Весь аеропорт просякнутий сумом. Великий літак, понівечений, стояв там, як сирота. Я не планував яку саме музику я буду грати, тому всі ці почуття полилися з-під смичка самі собою, з глибини мого серця», – розповів музикант.

Всесвітньо відомий скрипаль зіграв у Гостомельському аеропорту (фото, відео) фото 1

Це Елегія, власний твір Василя Попадюка – мелодія сповнена суму та скорботи, але водночас й надії та віри в краще майбутнє.

В ній можна відчути сенси про втрату, про біль, про незгасну надію.

Цей перформанс має стати символом незламності українського духу для всього світу. «Мрія» загинула, але український народ буде жити, творити та мріяти, адже саме мрії роблять нас людьми.

27 лютого 2023 року назавжди закарбується в історії України. Внаслідок ворожого бомбардування аеропорту «Антонов» в Гостомелі був знищений легендарний літак Ан-225 «Мрія». Символ української мрії та величі, «Мрія» загинула, але не зникла. Вона перетворилася на символ незламності та надії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: