У Парижі відкрили виставку українського мистецтва (фото)

Експозиція розташована у колишньому будинку Алена Делона в Парижі та складається з 56 творів
фото: Христина Береговська

Виставку презентували в Centre culturel de l'ambassade d'Ukraine у межах проєкту «Ми і світ»

У столиці Франції презентували виставку творів українських митців Fenetre («Вікно»). Про це повідомляє Укрінформ.

Експозиція розташована у колишньому будинку Алена Делона в Парижі та складається з 56 творів – це живопис, графіка, фотографія, пластика та ювелірство. Загалом представлено роботи 24 авторів, розповіла куратор виставки Христина Береговська.

«Вікно як сенс показане на виставці в кількох «образних іпостасях». Це самотні вцілілі шиби маріупольських багатоповерхівок, крізь які вже більше ніколи не зазирнуть їхні мешканці. Вікно як рожеве скло, через яке споглядає дитина... Вікно як дзеркало душі, як «стеля мрії», якої ми ніколи не досягнемо. Вікно як третє око, що відкрилося кожному українцю, котрий всупереч «вітру» вдома тримається в цій боротьбі, чи тому, який пробує прожити на чужому ґрунті», – розповіла про сенси експозиції Береговська.

Виставку презентували 4 квітня в Centre culturel de l'ambassade d'Ukraine у межах проєкту «Ми і світ» Благодійного фонду Козицького. На відкритті побували цінувальники мистецтва, дипломати, галеристи, артдилери, репортери, художники.

Виставка триватиме до 24 квітня.

Нагадаємо, у Франції з 7 по 17 березня тривав фестиваль російського кіно, у межах якого  відбувся показ фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків». Посольство України у Франції зреагувало на цей випадок.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: