Мережу розлютило відео, де блогери обговорюють співачку Alyona Alyona й журналістку Доротюк

Ведучі YouTube-каналу «Ісландія» розкритикували зовнішність відомих українок
фото: скрін із відео з соцмереж

Політтехнолог Петров назвав реперку «простою під'їздною хабалкою»

Двоє блогерів – політтехнолог Володимир Петров та ведучий Сергій Іванов, які відомі завдяки YouTube-каналу «Ісландія», назвали українську співачку Alyona Alyona (Альону Савраненко) «хабалкою». Також вони обговорювали зовнішність журналістки й блогерки Аліни Доротюк. 

Зокрема, Петров назвав реперку Alyona Alyona «простою під'їздною хабалкою», яка не може вважатися лідером думок. А Іванов запитав у свого колеги, чи посадив би він виконавицю до себе на руки.

Співачка вже відреагувала на інцидент. Вона сказала, що ситуація, коли двоє ведучих обговорюють її, трапляється вже не вперше. Як зазначила Альона, раніше Петров та Іванов неправильно трактували її слова з одного інтерв'ю та почали спекулювати. Тоді співачка промовчала, але зараз не збирається цього робити.

«Сьогодні ситуація повторилася, бо вони знову згадали журналістку та блогерку, які порушували тему важливості репостів зборів. Ще й почали вживати якісь свої недоречні жарти», – зазначила артистка.

Мережу розлютило відео, де блогери обговорюють співачку Alyona Alyona й журналістку Доротюк  фото 1

За словами Альони, замість того, щоб об'єднувати суспільство, двоє чоловіків поливають брудом жінок. Дівчина вважає, що треба допомагати Збройним силам України, а не займатися мізогінією (упередженим ставленням до жінок).

«Буду вдячна людям, якщо вони нагадають цим двом дорослим чоловікам про те, що зараз набагато важливіше єднатися та підтримувати одне одного, а не поширювати плітки чи викривляти факти. А ще – гірше просто сидіти в ефірі та обговорювати жінок», – висловилась співачка.

Мережу розлютило відео, де блогери обговорюють співачку Alyona Alyona й журналістку Доротюк  фото 2

Також двоє чоловіків поговорили й про відому блогерку Аліну Доротюк і її співбесідницю. Вони розбирали інтерв'ю ведучої з блогеркою «Люда з Голлівуда» (Людмила Луцук). Висловлюючись про інфлюенсерку, Петров сказав: «Це що, Alyona Alyona придбала собі окуляри? У неї щось із зором трапилося?». Очевидно, він мав на увазі форми та вагу Людмили.

Іванов продовжив висловлюватися й про Доротюк: «Я так розумію, що ця ведуча, весь час забуваю, як її звати, спеціалізується по тупих візаві». У відповідь Володимир почав критикувати зовнішність дівчат. «А це ж старий прикол – знайди подружку страшніше, ніж ти. Стара жіноча хитрість», – сказав він. Далі потік образ від Сергія Іванова продовжився: «Давай відверто, у цьому випадку це важко буде зробити. Але те, що вона старається, треба визнати та заохотити її. Давай намагайся. Можна спробувати на теплотрасах пошукати. Там хтось гідний може знайтися».

Сама Доротюк була шокованою такою поведінкою двох чоловіків. Вона вважає, що ці мізогіністичні висловлювання не повинні залишитися без уваги. На думку Аліни, неприпустимо критикувати жінок за зовнішність.

Мережу розлютило відео, де блогери обговорюють співачку Alyona Alyona й журналістку Доротюк  фото 3

«Ми так кенсилили Володимира Остапчука за його – у порівнянні з цими висловлюваннями – «безневинне» 10 із 10. А якимось Петрову й Іванову, які мають аудиторію аж у понад 500 тис. підписників на їхньому каналі, готові пробачити їхні абсолютно мізогіністичні висловлювання з рук? Такі коментарі у публічній сфері ще більше легалізують шеймінг жінок за зовнішність», – написала Доротюк.

Мережу розлютило відео, де блогери обговорюють співачку Alyona Alyona й журналістку Доротюк  фото 4

Також дівчина зазначила, що Іванов і Петров заблокували її в Instagram. Тож вона не змогла їх позначити у дописі.

Блогерка Люда, у якої взяла інтерв'ю Доротюк, теж не стримувала емоцій. Вона зазначила, що на таких чоловіків взагалі не потрібно звертати увагу.

Як відреагували в мережі на такі висловлювання

Прокоментували цю ситуацію й деякі публічні люди. Зокрема, блогерка Саша Бо написала, що їй шкода обраниць Іванова та Петрова, з таким їхнім ставленням до жінок. «Два ходячих комплекса. Яскравий приклад для книжок з психіатрії. Мені шкода тих жінок, які обрали жити з «цим». Це піз*єц повний», – написала вона.

Мережу розлютило відео, де блогери обговорюють співачку Alyona Alyona й журналістку Доротюк  фото 5

Блогерка Олена Мандзюк зазначила, що не може підібрати слів, щоб прокоментувати інцидент. Вона сказала, що Іванова та Петрова неможливо назвати чоловіками.

Стендап-комік Антон Тимошенко не стримувався у висловлюваннях. Його обурили слова двох чоловіків. «Два у*бана», – написав гуморист.

Колега Альони та співачка Jerry Heil теж прокоментувала інцидент: «Це ніби щось з інтернету у 2006. Як соромно».

Мережу розлютило відео, де блогери обговорюють співачку Alyona Alyona й журналістку Доротюк  фото 6

Інші користувачі мережі також обурені такими словами в бік жінок. Вони вважають неприпустимими такі речі.

Нагадаємо, раніше шоумен Остапчук закликав жінок «голитися всюди». Чим викликав обурення у колег та глядачів. Його звинуватили у сексизмі.

«Я вважаю, що дівчина має бути поголеною всюди. Естетично мене це коробить», – заявив Остапчук.

«Робіть депіляцію, щоб все було гарно та красиво, бо ми теж намагаємося бути красивими», – додав шоумен.

Пізніше Остапчук прокоментував свої висловлювання. «Чоловік має право казати, що йому подобаються поголені дівчата. Це особисте вподобання, а не сексизм, до тих пір, поки чоловік не каже, що жінка – це не жінка, якщо вона не поголена. У випуску такого немає і не може бути. Жоден з нас не сказав, що наявність чи відсутність волосся на тілі жінки визначає її як жінку, чи привабливість її для всіх чоловіків», – заявив Остапчук.

Читайте також: Скандал із жіночою депіляцією: шоумен Остапчук відповів колегам

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: