Смерть Віталія Білоножка: зірки згадують, яким був митець

Віталій Білоножко з дружиною Світланою
фото: facebook / Ольга Сумська

Зірки української естради та видатні діячі культури поблікують дописи, вшановуючи пам'ять Народного артиста України

Сьогодні, 9 січня, на 71-му році життя помер Народний артист України, засновник і організатор Міжнародного фестивалю родинної творчості «Мелодія двох сердець» та суперзірка української естради Віталій Білоножко.

Ця звістка шокувала його колег за цехом. Протягом дня вони висловлюють співчуття родині Віталія Васильовича і діляться спогадами.

Анжеліка Рудницька, співачка та засновниця легендарної мистецької агенції «Територія А», опублікувала допис, у якому пригадала, яким відданим справі був Народний артист.

«Ще один унікальний голос і талант поповнив небесний хор. Він був невгамовний. Завжди намагався зробити щось більше, ніж просто співати. Пам’ятаю, як наприкінці 90-х Віталій Васильович прийшов до агенції «Територія А» і запитав, на яку пісню зняти кліп, аби її слухали наші глядачі і голосували. Тоді ми переслухали кілька альбомів. І вибрали спільно кілька треків. Нашим прихильникам найбільше сподобалася «А яблука падають, хто ж їх збиратиме…». Потім зʼявилася ідея фестивалю «Мотив для двох сердець», пізніше був перейменований на «Мелодія двох сердець», – поділилася Анжеліка Рудницька.

Також вона розповіла, що з початком війни в 2014 році, коли вона почала їздити на схід до маленьких міст і селищ, люди зізнавалися, що з українських артистів до них ніхто не приїжджав, крім Білоножків.

«Після повномасштабного наступу Віталій Васильович розривав собі серце. Він не міг спокійно реагувати на усе, що з нами відбувалося. Білоножку, як і багатьом українським митцям, не вистачало уваги і тепла в інфо просторі, бо він зайнятий двома десятками одних і тих же артистів…», – зазначила Анжеліка Рудницька.

Співачка висловила співчуття рідним та подякувала Віталію Васильовичу за життєві настанови, які збереже для себе.

Юрко Юрченко, композитор, лідер гурту «Юркеш», виставив на Facebook-сторінці відео з виступу митця.

Ауріка Ротару, Народна артистка України, теж висловилася щодо смерті Віталій Білоножка.

«Відійшов у вічність наш друг - Віталій Білоножко... Гірка втрата... Спочивай з миром! Глибокі співчуття родині. Царство Небесне і вічна пам'ять!», - написала співачка та поділилася спільним фото із артистом.

Смерть Віталія Білоножка: зірки згадують, яким був митець фото 1

Фото: Facebook / Ауріка Ротару Офіційна сторінка

Владислава Литовченко, директорка Вишгородського історико-культурного заповідника, на своїй Facebook-сторінці поділилася світлинами артиста та написала такі слова:

«Сьогодні пійшов у засвіти відомий український співак, патріот, популяризатор сімейної творчості і головний баритон української естрадної сцени Віталій Білоножко. Виконавець прославився своїм неймовірним талантом та оксамитовим тембром голосу,який залишиться назавжди в наших серцях… У творчості музиканта налічується 12 аудіокасет та шість компакт-дисків. Разом зі своєю дружиною Світланою Віталій організував Міжнародний фестиваль родинної творчості ,«Мелодія двух сердець», участь у якому беруть відомі виконавці та початківці зі своїми родичами. Світла та вічна памʼять видатному Українцю», – поділилася Владислава Литовченко.

Смерть Віталія Білоножка: зірки згадують, яким був митець фото 2

Фото: Facebook / Влада Литовченко 

Тетяна Піскарьова, Заслужена артистка України, висловила свої співчуття рідним артиста: «Пішов з життя легендарний артист Віталій Васильович Білоножко. Людина ,яка дарувала своїм оксамитовим голосом пісні , і вони вмить ставали хітами ! Їх співали і любили всі українці. Невимовна втрата для рідних, близьких, друзів, колег і всієї України».

Олександр Пономарьов, Народний артист України не залишився осторонь трагічної події.

Смерть Віталія Білоножка: зірки згадують, яким був митець фото 3

Нагадаємо, стало відомо дату і місце прощання з Віталієм Білоножко.

Дружина артиста, співачка Світлана Білоножко прокоментувала смерть чоловіка. Вона розповіла, що Віталій Білоножко помер у лікарні. Причиною смерті стала зупинка серця.

Крім того, щемливий пост з приводу смерті зірки української естради опублікував співак Павло Зібров.

Читайте також: ТОП-100 золотих хітів Незалежної України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: