Тоня Матвієнко розчулила до сліз аудіозаписом останніх слів своєї зіркової матері

Навіть в останні дні свого життя легендарна співачка не забувала про Україну
фото з відкритих джерел

Ніна Матвієнко залишила українцям заповіт

Українська співачка Тоня Матвієнко вперше оприлюднила останні слова своєї мами, Ніни Матвієнко. У ньому Народна артистка України зізнається, що її земний вік закінчився досить швидко. Вона завжди була щиро закохана у життя, тому їй здавалося, що стан здоров'я ніколи не підведе.

«Любила життя! Тільки сама не встигла нажитися. Поки заробляла, поки бігала, не взріла, коли воно закінчилося так швидко... Треба було мені кожен рік ходити перевірятися. Але ж нічого не боліло, чого ж перевірятися?», – ідеться в аудіоповідомленні Ніни Матвієнко, наданому Тонею Олексію Суханову.

Утім, навіть в останні дні свого життя легендарна співачка не забувала про Україну. Тому закликала молитися за Батьківщину. І додала, що дійсно відчувала себе дитиною рідної землі й ладна була пригорнути її близько до серця. До того ж талановита Ніна Митрофанівна зізналася, що просила в України дати пожити їй якомога довше.

«Моліться за Україну! Вона варта цієї молитви. Я вперше відчула, що я її дитина… Вибач… Якби могла, пригорнула б до серця всю, всю, всю… Там стільки квітів для неї всередині, стільки ніжності і болі… Матінку… всю цю святу земельку. Кожен день з нею говорила. Кожен день просила поносить мене довше», – зі сльозами промовила Ніна Митрофанівна до своєї доньки в аудіоповідомленні.

До слова, Тоня Матвієнко розповіла, що її мама часто любила записувати аудіоповідомлення близькому оточенню. Зокрема, в одному з них, легендарна українська виконавиця зазначала, що вона «до останнього ще крутилася на одній нозі». Мовляв, дуже любила танцювати.

Легенда української сцени, Народна артистка України Ніна Матвієнко 8 жовтня пішла з життя. 10 жовтня їй виповнилося б 76 років. 

Президент Зеленський висловив співчуття рідним і близьким Народної артистки України Ніни Матвієнко. Також мер столиці Кличко висловив співчуття у звʼязку зі смертю Народної артистки України та Почесного громадянина міста Києва Ніни Матвієнко. 

Чимало українців та колег артистки публікували співчутливі дописи в пам’ять про легендарну співачку, віддавали шану її таланту. Однак були й такі, хто в день смерті артистки наважився закидати їй сепаратизм та ватні погляди. Зокрема, пригадали, що Ніна Матвієнко називала російсько-українську війну братовбивчою, не виступала в зоні АТО і навіть проклинала захисників України. Тим часом історик і журналіст Едуард Андрющенко оприлюднив у мережі документи, котрі свідчать, що КДБ стежив за Ніною Матвієнко через проукраїнську позицію.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: