Легендарний хіт «Кохана» Ігоря Поклада зазвучав по-новому (відео)

«Імʼя Ігоря Поклада для нашої культури має таке ж значення, як і культові the Beatles, Queen, Elton John для всесвітньої музики»
фото: скріншот з відео

«Кохана» – це хіт, який приніс  Покладу міжнародне визнання та відкрив світові українську пісню

Сьогодні, 10 грудня, відомий український композитор, опермейстер Ігор Поклад святкує своє 82-річчя. The Alibi Sisters презентували кліп на його відомий хіт «Кохана». У 60-ті роки минулого сторіччя ця пісня підкорила весь світ. 

«Із цією піснею в старшого покоління пов’язано безліч спогадів… Сьогодні ми хочемо ніби передати її вже в спадок нашим дітям. Тобто створюємо «живий ланцюжок» із покоління до покоління», – розповідають Анна та Ангеліна Завальські.

«Кохана» – це хіт, який приніс Покладу міжнародне визнання та відкрив світові українську пісню. Композитор написав мелодію пісні в 18 років – 1959 року. Чуттєві вірші до неї написав лікар швидкої допомоги Ігор Барах.

«Імʼя Ігоря Поклада для нашої культури має таке ж значення, як і культові the Beatles, Queen, Elton John для всесвітньої музики… У нас є постаті та митці, які створили безсмертні шедеври, що перебувають поза часом і до яких ми повертаємось усе частіше з повагою та пієтетом. Коли ми готувалися до запису пісні, то мали честь особисто познайомитись і поспілкуватися з автором тексту Ігорем Барахом. Ігор Ілліч дуже чекає на нашу версію пісні, а для нас буде дуже важливою його думка», – кажуть Alibi Sisters.

Першим виконавцем «Коханої» став Костянтин Огнєвий. Згодом з’явився жіночий варіант композиції, який першою заспівала Ліна Прохорова.

«Пісня «Коханий» – саме з тих, про які можна сказати: таких більше не роблять! І для нас вона є унікальним проявом краси та естетизму української естради 60-70 років, гармонійного поєднання бездоганної музики та романтично-піднесеної лірики. Це пісня-присвята – і кожний, і кожна, слухаючи її, від свого імені звертається до тих, кого кохає. Цей твір із часом, на наш погляд, не просто не тьмяніє, а навпаки стає ще більш актуальним у контексті загальної тенденції відродження нашої культурної ідентичності, звернення до витоків», – розповідають співачки.

Виконавиці не осучаснили звучання, змінюючи автентичний естетизм, а підкреслили художню довершеність пісні, зберігаючи тогочасні манеру співаків і саунд аранжування.

Нагадаємо, що на початку повномасштабного вторгнення Ігор Поклад впродовж двох тижні перебував у пастці російських окупантів: він мусив перебувати у підвалі без води, світла та зв’язку. Коли почалася війна, Поклад перебував разом із дружиною, Світланою, у Ворзелі на Київщині. Подружжя не поспішало покидати свою домівку, адже сподівалося, що це все швидко закінчиться. Та коли вони зрозуміли, що війна затягнеться, почали облаштували собі укриття.

До того ж Ігор Поклад із дружиною Світланою в інтерв'ю «Главкому» розповіли про своє перше знайомство та як їм вдається зберігати сімейне щастя.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: