Євробачення-2024: голосування призупинено через скандал з учасником Нідерландів

Представник Нідерландів Йост Кляйн на Євробаченні-2024
фото з відкритих джерел

Організатори з'ясовують всі обставини події

Жителі країн, які не беруть участі в Євробаченні-2024, зіткнулися з неможливістю проголосувати за фаворитів у категорії «Решта світу» за добу до початку фіналу.

Причиною цьому став скандал довкола одного з фіналістів. Йдеться про представника Нідерландів, виконавця Йоста Кляйна. Європейський суспільний мовник (EBU) з'ясовує всі обставини.

Організатори Євробачення-2024 призупинили голосування для країн, які не беруть участі у конкурсі
Організатори Євробачення-2024 призупинили голосування для країн, які не беруть участі у конкурсі
скріншот

Подейкують, що музикант вступив у сутичку з оператором, а решта припускає, що Йост вступив у конфлікт з представницею Ізраїлю. Однак, поки організатори з'ясовують всі обставини події, голосування у категорії «Решта світу», яке мало б відкритися за добу до шоу, недоступне.

Наразі жодних подробиць розслідування організатори не розголошують.

Про закриття голосування розповіла й представниця України, співачка Jerry Heil.

«Призупинили роботу ресурсу, тому що не можуть зрозуміти, що там відбувається з Нідерландами. Треба спочатку вирішити винний він, чи ні, дискваліфікувати чи ні», – зазначила вона.

Нагадаємо, у Мальме (Швеція) у вівторок, 7 травня, відбувся перший півфінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2024. У півфіналі виступили представниці України та вибороли місце у фіналі. Представниці від України виступили під номером 5, але фактично вийшли на сцену шостими: цьогоріч країни «великої п’ятірки» також виступають у півфіналах, перед українками виступила Велика Британія. 

Після першого півфіналу у гранд-фінал вийшли 10 країн: Україна, Сербія, Португалія, Словенія, Литва, Фінляндія, Кіпр, Хорватія, Ірландія, Люксембург.

Другий півфінал відбувся 9 травня. У ньому взяли участь представники від 16 країн, а переможцями другого півфіналу стали: Латвія, Австрія, Нідерланди, Норвегія, Ізраїль, Греція, Естонія, Швейцарія, Грузія, Вірменія. 

До слова, після закінчення двох півфіналів Євробачення-2024 учасники дізналися порядок своїх виступів у фіналі конкурсу, який відбудеться у суботу, 11 травня.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: