Євробачення-2024: Україна вийшла у фінал (список фіналістів)

Alyona Alyona та Jerry Heil знову заспівають «Teresa & Maria» у фіналі 11 травня
фото: picture alliance

Глядачі визначили перелік тих, хто виступить у суботу у фіналі конкурсу

У Мальме (Швеція) у вівторок, 7 травня, відбувся перший півфінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2024. У півфіналі виступили представниці України та вибороли місце у фіналі. 

У першому півфіналі на сцені з'явилися представники Кіпру, Сербії, Литви, Ірландії, України, Польщі, Хорватії, Ісландії, Словенії, Фінляндії, Молдови, Азербайджану, Австралії, Португалії та Люксембургу. Однак до фіналу пройшли представники 10 країн, серед яких – Україна.

Україна

Alyona Alyona & Jerry Heil – «Teresa & Maria»

Хорватія

Baby Lasagna – «Rim Tim Tagi Dim»

Сербія

TEYA DORA – «Ramonda»

Португалія

iolanda – «Grito»

Кіпр

Silia Kapsis – « Liar»

Словенія

Raiven – «Veronika»

Люксембург

TALI – «Fighter»

Литва

Silvester Belt – «Luktelk»

Фінляндія

Windows95man – «No Rules!»

Ірландія

Bambie Thug – «Doomsday Blue»

У фіналі ці країни зустрінуться з другою десяткою фіналістів, яка визначиться в другому півфіналі 9 травня. Також автоматично до фінальної частини потрапляють країни-засновниці конкурсу, а саме – Велика Британія, Франція, Німеччина, Іспанія, Італія та країна-господиня – Швеція.

Зазначимо, цьогоріч у Євробаченні 2024 візьмуть участь 37 країн. Люксембург повернеться на конкурс після 31-річної відсутності, востаннє країна брала участь у конкурсі у 1993 році. Румунія навпаки не братиме участі у 2024 році.

У першому півфіналі виступили п’ятнадцять країн, у другому – на сцену вийдуть представники шістнадцяти країн.

Фінал конкурсу відбудеться 11 травня за участю 26 країн: по 10 країн з кожного півфіналу, країни Великої п’ятірки (Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Італія, Італія та Франція) і країна-господиня – Швеція.

Нагадаємо, напередодні початку Євробачення-2024, букмекери зробили ставки, які країни-учасниці першого півфіналу пройдуть до наступного етапу – фіналу. Так, букмекери абсолютно не сумнівалися у проходженні до фіналу двох країн: України та Хорватії

До слова, співачки Аlyona Аlyona та Jerry Heil, які цього року представляють Україну на пісенному конкурсі Євробачення, розповіли про значення своїх костюмів для виступу.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: