Народний артист Іван Попович розказав про конфлікт із Дзідзьо

Народний артист неодноразового запрошував Дзідзьо до себе на концерти, проте той не прилітав
фото: скріншот відео

«Михайло, ти хороший хлопчина, ти музикант хороший, тільки дивися, щоб тебе твоя слава не згубила»

Легенда української естради Іван Попович ображений на співака Дзідзьо, оскільки той віддав перевагу концертам в Америці та з Олександром Пономарьовим виступам із ним. Про це народний артист розповів в інтерв’ю «Главкому».

Попович планував заспівати у Львові разом із Михайлом Хомою «Гуцулку Гуцулянку» і вказав в афіші його ім’я. Дзідзьо зателефонував народному артисту за два тижні до концерту з Америки і повідомив, що плани у силі.

«А за день до концерту вже зателефонував і сказав: не зможе бути. Каже: «У мене літак перенесли». Потім я дізнався, що у нього в той день був концерт в іншому кінці Америки. Трошки це вийшло не по-людяному», – розповів Іван Попович.

За два місяці до запланованого на 22 квітня концерту в Ужгороді народний артист запитав у Хоми, чи зможе той виступити: «Михайле, а на 22 квітня твій літак зможе приземлитися в Ужгороді, чи теж перенесуть?». За словами Поповича, Дзідзьо довго мовчав, після чого зателефонував і сказав, що виступити не зможе через концерт із Олександром Пономарьовим.

Іван Попович додав, що познайомився із Михайлом Хомою, коли тому було дев’ять років – хлопчика на прослуховування привів батько.

«Чоловік і каже: «Я би хотів, щоби ви послухали мого сина». Я відповів, що нема проблем, з великим задоволенням. І до хлопця кажу: «Давай, співай». Він тоді здивувався: «Що, прямо тут?». Я відповів: «А що, я тобі тут маю сцену побудувати?». І Михайло заспівав щось з дитячого репертуару Робертіно Лоретті (італійський співак, пік популярності якого припав на 1960-70 роки – «Главком»). Я тоді сказав: «Молодчинка, гарний хлопець», – пригадує народний артист.

Того вечора у легенди української естради був концерт у Немирові, де Михайло заспівав дві пісні, а потім ще одну – на біс.

«Потім він на якийсь час десь пропав, а коли вже навчався у музучилищі, знову об’явився, я давав йому можливість заспівати пару пісень на моїх концертах. Я йому навіть виділяв кошти якісь як студенту, тому що він ріс без батька: батько його, на жаль, молодим відійшов, а мама десь на заробітках була», – розповів співак.

Іван Попович додав, що ім’я і імідж Дзідзьо придумав покійний Кузьма Скрябін. Він також пригадав, що дует йому запропонував зробити Михайло Хома і назвав його «толковим хлопчиною» та «хорошим музикантом». Попович розповів, що їздив до Дзідзьо у Новояворівськ, де вони у студії Хоми записали «Розлук не буде».

Нагадаємо, сьогодні, 22 квітня, співак та композитор Іван Попович відзначає свій 75 день народження. За своє життя Іван Попович став співаком-легендою, його називають «закарпатським соловейком» і поруч із Василем Зінкевичем та Назарієм Яремчуком він вважається одним із зачинателів «класичної» української естради.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: