Жеребкування фіналістів Євробачення-2024: коли виступить Україна

Представниці України можуть з'явитися як у першій, так і у другій частині шоу
фото з відкритих джерел

Під час жеребкування Аlyona Аlyona та Jerry витягнули папірець з написом «Вибір продюсера»

Після закінчення першого півфіналу Євробачення-2024 десять учасників, які пройшли у фінал конкурсу, дізналися порядок своїх виступів 11 травня. Представниці України теж взяли участь у жеребкуванні. Це стало відомо з відео жеребкування. 

Аlyona Аlyona та Jerry витягнули папірець з написом «Вибір продюсера». Це означає, що організатори конкурсу самі визначатимуть порядковий номер виступу учасниць.

Аlyona Аlyona і Jerry Heil витягнули «Вибір продюсера»
Аlyona Аlyona і Jerry Heil витягнули «Вибір продюсера»
фото скріншот відео

Таке нововведення за задумом організаторів, має збалансувати гранд-фінал і дасть змогу гармогійно  розмістити енергійні та романтичні номери учасників протягом шоу. 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Eurovision Song Contest (@eurovision)

Водночас «Вибір продюсера» допоможе запобігти виникненню ситуацій, коли всі фаворити конкурсу виступатимуть підряд. До того ж це нововведення зумовлене складністю швидко пересувати декорації учасників Євробачення.

Орієнтовний порядок виступів у гранд-фіналі

  • Перша половина – Ірландія, Литва і Люксембург.
  • Друга половина – Кіпр, Словенія і Фінляндія.
  • Через «Вибір продюсера» Україна, Сербія, Хорватія та Португалія можуть з'явитися як у першій, так і у другій частині шоу. 

Нагадаємо, у Мальме (Швеція) у вівторок, 7 травня, відбувся перший півфінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2024. У півфіналі виступили представниці України та вибороли місце у фіналі.   У півфіналі виступили представниці України та вибороли місце у фіналі. 

Напередодні початку Євробачення-2024, букмекери зробили ставки, які країни-учасниці першого півфіналу пройдуть до наступного етапу – фіналу. Так, букмекери абсолютно не сумнівалися у проходженні до фіналу двох країн: України та Хорватії

Читайте також: Alyona Alyona і Jerry Heil прокоментували вихід у фінал Євробачення-2024

Зазначимо, цьогоріч у Євробаченні 2024 беруть участь 37 країн. Люксембург повернеться на конкурс після 31-річної відсутності, востаннє країна брала участь у конкурсі у 1993 році. Румунія навпаки не братиме участі у 2024 році.

До слова, співачки Аlyona Аlyona та Jerry Heil, які цього року представляють Україну на пісенному конкурсі Євробачення, розповіли про значення своїх костюмів для виступу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: