Другий півфінал Євробачення-2024: список переможців

У фіналі зустрінуться 20 переможців обох півфіналів конкурсу
Фото з відкритих джерел

Глядачі визначили перелік тих, хто виступить 11 травня у фіналі конкурсу

У Мальме (Швеція) у четвер, 9 травня, відбувся другий півфінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2024. Переможцями другого півфіналу стали: Латвія, Австрія, Нідерланди, Норвегія, Ізраїль, Греція, Естонія, Швейцарія, Грузія, Вірменія.

Переможці оголошувалися у випадковому порядку. Виступи переможців та решти учасників другого півфіналу можна подивитися тут.

У фіналі ці країни зустрінуться з першою десяткою фіналістів, яка визначилася в першому півфіналі 7 травня: Україна, Хорватія, Сербія, Португалія, Кіпр, Словенія, Люксембург, Литва, Фінляндія, Ірландія. Крім того, автоматично до фінальної частини потрапляють країни-засновниці конкурсу, а саме – Велика Британія, Франція, Німеччина, Іспанія, Італія та країна-господиня – Швеція.

Зазначимо, цьогоріч у Євробаченні 2024 взяли участь 37 країн. Люксембург повернеться на конкурс після 31-річної відсутності, востаннє країна брала участь у конкурсі у 1993 році. Румунія ж не брала участі у 2024 році.

Фінал конкурсу відбудеться 11 травня за участю 26 країн: по 10 країн з кожного півфіналу, країни Великої п’ятірки (Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Італія, Італія та Франція) і країна-господиня – Швеція.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: