Автор легендарної «Одна калина» пояснив, чому Ротару уникає розмов про війну в Україні

Руслан Квінта – автор близько двох десятків хітів Софії Ротару
фото з відкритих джерел

Композитор Квінта вважає, що позицію по війні в Україні виконавиця висловлює інакше

Український композитор Руслан Квінта висловився про мовчання співачки Софії Ротару, яка дуже нечасто говорить публічно про російську агресію в Україні. Композитор та співачка співпрацюють багато років, Руслан Квінта – автор близько двох десятків хітів Софії Ротару, в тому числі легендарної «Одна калина».

Руслан Квінта вважає, що свою позицію по війні в Україні виконавиця висловлює інакше, ніж це роблять більшість публічних українців. Мовляв, Софія Михайлівна – скромна людина, не женеться за піаром. У поведінці Ротару композитор знайшов відгук, адже теж не любить давати інтерв'ю і щоразу публічно реагувати на тероризм Росії.

«Я взагалі не люблю цього всього показушного. І до війни я жив у своєму творчому світі. Є люди, які розпилюють себе на різні піар-історії, хайп на цьому ловлять, хейтять і так далі. А я свою енергію розкидати не хочу. Софія Михайлівна дуже скромна людина, така, як і я. Вона не любить давати інтерв'ю, і я теж не люблю це робити, не любить зніматися в програмах, я теж. Ми схожі», – пояснив Квінта в інтерв’ю КП.

«Сенс життя – це коли ти підеш з цього життя, щоб про тебе говорили тоді. Зробити щось таке, щоб люди тебе потім ще згадували і згадували. Софія Михайлівна така сама. Її непублічність... А що воно має говорити? Вона говорить музикою та піснями», – додав композитор.

Тим часом, відомі українці публічно звинувачують Ротару в тому, що недостатньо активно виявляє свою антивоєнну позицію. «Софії Михайлівни Ротару немає, і ніхто з вашого культурного цеху навіть не може глянути на «ах, яких людей» і нічого поганого не може сказати. І мене це так курвить – люди, які збирали стадіони, народні артисти УРСР – а ми не говоримо, що ці люди роблять під час війни», – емоційно заявила під час одного з публічних міроприємств, звертаючись до артистів, телеведуча Наталія Мосейчук. «Яку роботу вони робили б з російським суспільством – одурманеним, прибитим просто цією пропагандою. Ви розумієте, якби Софія Михайлівна, наприклад, щовечора розмовляла з росіянами? І казала: «Вас дурять!» Ви розумієте, який розкол був би в головах росіян? Це ніколи не пізно робити. Такі люди – вони завжди вчасно! – заявила телеведуча в іншому інтерв’ю.

Раніше «Главком» писав, що Софія Ротару лише кілька разів з кінця лютого порушувала своє мовчання. Зокрема, вона відреагувала на ракетні удари по столиці. Артистка опублікувала чотири інстаграм-сторіс з кадрами з Києва, показавши, якими деякі куточки столиці стали після бомбардування.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: