Хрещену матір принца Вільяма звільнили після прийому, на якому була Зеленська

Після смерті Єлизавети II Сьюзен Хассі залишилася при дворі короля Чарльза
фото з відкритих джерел

Сьюзен Хассі протягом понад 60 років була придворною дамою королеви Єлизавети II

Багаторічна подруга та фрейліна королеви Єлизавети ІІ Сьюзен Хассі звільнилася з посади в Букінгемському палаці. Причиною такого рішення стали висловлювання на прийомі, влаштованому королевою-консортом Каміллою з нагоди конференції з боротьби з насильством щодо жінок та дівчат. На цьому прийомі була присутня перша леді України Олена Зеленська.

Як повідомляє преса, леді Хассі поцікавилася в однієї з гостей, чорношкірої Нгозі Фулані, «звідки вона родом» з Африки. Відповідь жінки, що вона є британкою і народилася в Сполученому Королівстві, не влаштувала придворну, і вона все одно продовжила цікавитися, звідки народ співрозмовниці. Згодом літня жінка зауважила: «Я бачу, що буде не так просто змусити вас сказати, звідки ви родом».

Нгозі Фулані, керівник благодійного фонду для боротьби з домашнім насильством, повідомила про цю розмову у своєму Twitter.  Лідер партії жіночої рівності Манда Рід, яка стала свідком бесіди, додала, що розмова нагадувала допит. «Вона реагувала на нас так, ніби не сприймали як англійців», – додала Рід.

«Ми серйозно поставилися до інциденту і негайно розпочали розслідування, щоб встановити всі деталі», – відреагував представник Букінгемського палацу. Згодом стало відомо, що Хассі звільнилася з посади.

Сьюзен Хассі протягом понад 60 років була придворною дамою померлої у вересні королеви Єлизавети II. Вона походить з аристократичної родини. На знак близькості до королівської родини вона стала хрещеною мамою принца Вільяма. Також вона супроводжувала Її Величність під час похорону її чоловіка герцога Единбурзького Філіпа у квітні минулого року у Віндзорському замку. Через пандемію коронавірусу в похороні могли взяти участь лише 30 людей, і леді Хассі виявилася однією з них. Після смерті Єлизавети II вона залишилася при дворі короля Чарльза III, щоб допомагати йому з виконанням ряду обов'язків.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: