Справа Гринкевичів: Соня Морозюк розповіла, що наразі із її майном

Морозюк знає, чому все її майно арештували, хоч вона і не проходить по справі
фото: скріншот з відео

«Все буде добре, я маю всі документи», – Морозюк

Екс наречена підозрюваного у корупції Романа Гринкевича вулична художниця Соня Морозюк розповіла, що на все її майно досі накладено арешт. Про це вона сказала у програмі «33 запитання» на YouTube-каналі «Люкс фм».

«Усе моє майно під арештом, але хочу зазначити, що я не є фігурантом справи, я не є навіть свідком, тобто я ніяк по справі не проходжу», – скаржиться Морозюк.

Втім, Соня налаштована на позитив: «Я думаю, що до майна «докопалися» через резонанс у суспільстві. Але нічого, все буде добре, я маю всі документи, які надала у відповідні органи».

На початку року львівський бізнесмен Ігор Гринкевич отримав підозру за двома епізодами: про пропозицію хабаря та про невиконання постачань одягу для військових за контрактами з Міноборони. Його син, екснаречений художниці Соні Морозюк, Роман Гринкевич фігурує в другій справі і має підозру в шахрайстві та участі в злочинному угрупованні. Романа Гринкевича правоохоронці затримали у січні в Одесі при організації виїзду за межі країни. 

Під час слідства було виявлено:

  • повне невиконання шести контрактів;
  • за 7 договорами, які були оплачені державою в повному обсязі, військові частини отримали лише незначну частину замовлення;
  • 8 договорів виконані із порушенням термінів – запізнення від 3 до 5 місяців;
  • виявлені факти завищення вартості товарів, поставлених для Міноборони.

Раніше повідомлялося, що на майно Гринкевичів і Морозюк накладено арешт. За словами правоохоронців, злочинні дії було кваліфіковано як шахрайство, адже вони зорганізувалися з метою заволодіння чужим майном (коштами) через укладення низкою підконтрольних контрагентів із Міністерством оборони договорів щодо закупівлі товарів, зокрема одягу для військових. У результаті була поставлена продукція неналежної якості, що не могла використовуватись за призначенням, що за кваліфікацією є обманом та зловживанням довірою.

Щодо Морозюк, то серед іншого, стало відомо, що колишня Романа Гринкевича у спробі врятувати своє майно позичила майже 7 млн грн у мами. 

Читайте також: Соня Морозюк спантеличила підписників процесом написання картини

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: