Скандал із Спартаком Субботою. Його викривача теж звинувачено в сексі з клієнткою

Автором розслідування про Субботу став Ілля Полудьонний
фото з відкритих джерел

Про нібито порушення професійного та етичного кодексу розповіла колега Полудьонного

Психолога Іллю Полудьонного, який нещодавно опублікував гучне розслідування про зіркового психолога Спартака Субботу, теж звинуватили в сексі з клієнткою.

Нагадаємо, що чи не найпопулярнішого в Україні психолога Спартака Субботу, відео якого вірусяться в мережі та збирають мільйонні перегляди, звинуватили в шахрайстві. Субботу запрошували на телепрограми, стендапи та виступи в університетах як експерта в сфері психології та психотерапії. Тим часом проект «Свідомі» провів розслідування, яке мало результати, які шокують. Автором розслідування став Ілля Полудьонний.

Як йдеться в розслідуванні, він не має медичної освіти. Суббота нібито не вчився в жодному медичному вузі, а здобув спеціальність «психологія» у Національному педагогічному університеті Драгоманова, тому не є лікарем-психіатром, хоча довгий час саме так представлявся у ЗМІ та на телебаченні. У розслідуванні стверджується, що Суббота видавав себе за кандидата психологічних наук, коли таким не був. У 2021 році був ведучим психологічного ток-шоу «Не бреши мені» на каналі Live, де у присутності глядачів розбирав події з життя відомих людей. У цьому ток-шоу Субботу представляли як психіатра.

Крім того, у розслідуванні з’ясували, що Суббота втратив членство в Українській асоціації когнітивно-поведінкової терапії з 2020 року. Одна з причин полягала у еротичних стосунках з клієнтками. «Спартак Суббота грубо порушував етику, вступаючи у стосунки з клієнтками. Скоріш за все, таких випадків було не менше 4», – заявляє розслідувач Ілля Полудьонний.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Аня Гопкало | Психотерапія (@gopkalo.psy)

Тим часом в нібито порушенні професійного та етичного кодексу тепер звинуватили і Полудьонного. У своєму Інстаграм про це розповіла його колега. Психологиня Ганна Гопкало стверджує, що Ілля був її психотерапевтом і сексуальним партнером, попри те, що це найголовніше порушення етичного кодексу психотерапевта.

«На момент початку цього роману я вже трохи навчалась гештальт-терапії і чула про те що спати з клієнтами не можна. Проте запевняла себе що це нічого страшного, що я сама хочу і як клієнтка можу собі дозволити, що це мій вибір. Лише через декілька років, коли я вже сама працювала з клієнтами, я змогла подивитись на цю ситуацію з позиції терапевта. І мене це роз#бало», – написала Ганна.

Пізніше з’ясувалось, що Ганна відвідувала не особисті консультації Полудьонного, а групові зустрічі на шквал кінотерапії. Через це жінку в соцмережі звинувачують у нещирісті та піарі.

Читайте також: Скандал із Спартаком Субботою: мережа вибухнула мемами та жартами

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: